TÄNT VAR DET HÄR



Jag vet bara en person som gillar tända ljus mer än jag, och det är Frida. Det är också från henne som jag har hämtat inspiration till mitt ljusfat. Alla ljuslyktor och fatet är köpt i Lunds bästa butik, Udda Tina. Väl värt ett besök!


Jag tycker det är fint att ha en liten blomma tillsammans med ljusen. Inte för nära ljusen bara,
risken finns att det blir lite mindre av blomman än vad som var tänkt.







RULLBANDEN FROM HELL



I söndags var jag, mamma, min moster och mina kusiner på den årliga pelargonträffen på Kabbarp. En träff för alla pelargonentusiaster och jag. Jag följer helt klart med för sällskapets skull, vi har alltid riktigt trevligt tillsammans så det är absolut värt det.
På Kabbarp får alla medlemmar i pelargonsällskapet handla pelargoner till ett bra pris innan blommorna lämnas ut till olika grossister.




Rullbanden från helvetet, här får alla besökrna klämma, känna och med omsorg välja ut vilka blommor som ska få lov att följa med hem. Detta är ett hatmoment eftersom det tar en evighet.


Ett hav av blommor






Man kunde även köpa massa fina kryddor






Vi fikade på Tirups Örtagård






MIN FÖRSTA AUKTION



Kiviks loppis gick jag förbi den obligatoriska öppna lastbilen med alla auktionsobjekt. Det var där jag såg klaffbordet som såg ut som det hade tusen år på nacken och jag blev kär. En timme senare står jag bredvid Frida framför lastbilen och säger: "Inte över 300 kronor, då lägger jag mig". Ungefär en minut senare ropar jag "TREHUNDRAFEMTIO KRONOR!!", och bordet blev mitt.


Före renovering


Efter att jag tvättat, slipat, målat en gång med vit grundfärg och två gånger
med den fina
mintgröna/ljusblå färgen som bordet hade från början och
avslutat med antikvax för att återfå den matta och slitna känslan.


Jag fullkomligt älskar de söta bordsbenen.



Förutom bordet fick jag med mig några andra saker hem. Då menar jag inte tillhörande pinnstolar eller en trasmatta. Nej, jag menar saker som bodde i bordet. Jag kör en cliffhanger, så mer om det senare...







PROJEKT PINNSTOL



Inatt när jag inte kunde sova låg jag och tänkte på vad jag vill hitta på loppis under våren, jag kom fram till att jag är väldigt trött på mina kökstolar och är väldigt sugen på att köpa nya och måla dem i någon rolig färg. Om jag inte minns fel så står det en gammal pinnstol i mammas soch pappas garage, får nog ta en titt på den nästa gång jag är där.

Om jag känner mig själv rätt så blir det en tripp ner till Erikshjälpen i veckan för lite spaning!




Något i denna stilen i en fin pastellfärg hade passat så bra hos mig!






ETT FAT FÖR 15 SPÄNN



I Hörby köpte jag ett litet glasfat och en vas, jag tror att jag betalde 15 kr för dom tillsammans. Med hjälp av lite superlim har jag nu fått ett fint fat på fot, ett fat som ingen annan har! 


Ett busenkelt pyssel 

Limma ihop vasen och fatet och låt torka i ca 30 minuter


Voilá! 








FABULOUS FÖRVARING



Alla som känner mig vet att jag gillar ordning och reda. Att sortera och organisera är nästan lite som en hobby för mig (sorgligt men sant, jag vet). Man kan knappt ha för mycket förvaring i ett hem, men det är samtidigt tråkigt att stänga in sin ordning i olika skåp och garderober. För att slippa göra det presenterar jag här den perfekta förvaringen - gamla resväskor.


Här har jag lånat denna bilden från.


Världens finaste syväska. Jag bara måste ha en likadan! Bilden kommer härifrån.


Exakt såhär vill jag ha det! Färger, former - ja, exakt så! Bilden är lånad härifrån.






ALDRIG MER EN WETTEXTRASA



Man kan med små medel piffa till vanligtvis tråkiga och fula saker som man har i hemmet, som exempelvis disktrasan. Min mamma har stickat disktrasor till mig och mina kompisar i massa olika färger och mönster. Jag har också provat men gav upp efter två maskor, stickning är helt enkelt inte min grej. Men fint blir det och bra är dom, här kommer en liten beskrivning hur du stickar din egen disktrasa.

Garnet som mamma använder sig av är ett tunt bomullsgran av 100% bomull, bäst är att sticka med relativt tjocka stickor, exempelvis storlek 5.5. När man använder sig av så tjocka stickor blir disktrasan luftig och torkar snabbt.   Lägg upp 35 maskor, välj själv hur du vill sticka, några förslag är rätstickning, mossstickning eller dubbel mossstickning.
När disktrasan är fyrkantig väger du det restrerande garnet, som då bör väga 25-30 gram och räcker då  Nu är disktrasan klar för användning, den tvättas i 60 grader och kan på så vis användas många gånger.

















KÖKSFÖNSTER HEMMA HOS MIG



Idag tänkte jag visa er vilken syn jag möts av när jag kommer in i mitt kök. Jag tycker det är så himla mysigt att stå och titta ut med en kopp te i handen. Även om det inte händer så mycket på vår gata så är det lite mysigt iallafall. 






Nu är snön borta och våren har kommit till Lund.

Köksgardinen är en veckad kappa som jag har sytt själv. Tyget heter Jordgubbsträdgård (gulligt va?), kostar 79 kr/meter och är köpt här. I fönstret har jag två fina hortensior i vita krukor som är köpta på loppis, urtvättade glasburkar som ljuslyktor, en glasburk med silverbestick även detta köpts på loppis och en vit kanna från Åhléns med röda tulpaner i.




SAMMA TIO SNABBA, FAST MED ANNA





Rosor eller tulpaner? Jag tycker att rosor känns lite "gjort" och är för klassiskt för min smak. Utan tvekan väljer jag tulpaner!

Sy eller snickra?
Det har nog framgått att jag gillar att sy och jag tycker inte om att få hammaren på tummen vilket garanterat händer när jag snickrar. Jag väljer att spendera min tid vid symaskinen.

Jul eller midsommar?
Jag älskar sommaren, men tycker att julen är väldigt mysig. Svårt val men jag bestämmer mig för midsommarkrans istället för julbock.

Te eller kaffe?
Ja, det är ju inte ett speciellt svårt val för min del eftersom jag inte tycker om kaffe. Grönt te hela dagen, och kvällen för den delen, är det som gäller hemma hos mig.

Vitt eller svart? När det gäller inredning väljer jag utan att tveka vitt, men i min garderob dominerar svart.

Cupcake eller kanelsnäcka?
Frida svarade det bästa på denna, så jag hänvisar till det.

Plast- eller heltäckningsmatta?
Jag gillade heltäckningsmattans comeback för några år sedan och kan absolut tänka mig att ha det i mitt sovrum. I badrummet känner jag inte likadant.

Baka eller pyssla?
Jättesvårt! Jag är nog bättre på att pyssla än att baka, men jag tycker det är roligare att baka.

Bokhyllan Billy eller vitrinskåp?
Lätt val för mig - vitrinskåp med min favoritsaker i så att jag slipper att gömma dem. Jag väljer dock att måla det vitt och byta ut knopparna.

Gammal eller ny?
Jag älskar kombinationen och vägrar att välja. Jag gillar allt, gammalt som nytt...





TIO SNABBA MED FRIDA





Rosor eller tulpaner? Tulpaner för att det är det första riktiga vårtecknet för mig, därför har jag en deal mig själv: inga tulpaner innan jul.

Sy eller snickra?
Sist jag sydde var på högstadiet, tror faktiskt inte att det ens gick att identifiera vad det skulle likna. Så snickra helt klart.

Jul eller midsommar?
Redan i september börjar jag fundera på julpynt och julklappar, jag älskar allt med julen. Midsommar är trevligt, men julen är absolut bäst tycker jag!

Te eller kaffe?
Denna var svår. Jag väljer ett mellanting, kaffe på dagen och en stor kopp grönt te på kvällen.

Vitt eller svart?
Alla ni som har sett delar av hur jag bor kan nog svara på det själva, helt klart vitt. Men när det gäller kläder väljer jag svart.

Cupcake eller kanelsnäcka?
Jag och Anna beställer in en av varje och delar - vem har sagt att man inte kan ha kakan och äta den ändå?

Plast- eller heltäckningsmatta?
Det är lite som att välja mellan pest eller kolera. Om jag måste välja så säger jag nog plastmatta, mest för att försvara mitt eget kök.

Baka eller pyssla?
Där väljer jag pyssla, för att jag tycker att det är jätteroligt att förvandla med små medel. Dessutom kan man njuta längre av resultatet av ett pyssel än en bakning.

Bokhyllan Billy eller vitrinskåp?
Ett nytt vitrinskåp med alla olika smaker av Absolut och fina glas kommer aldrig att komma in i mitt hem. Men jag är inte heller ett stort fan av Billy, så jag måste nog tyvärr passa på denna.

Gammal eller ny?
Det är klart att vissa saker vill man kanske ha nya, men jag väljer ändå gammal, kantstött och sliten.


 




ÖRTIG



När jag var på IKEA häromdagen sprang jag på ÖRTIG. Ja det är sant, jag ska börja odla min helt egna basilika, oregano, persilja och tre andra örter som jag nu har en anledning att börja använda när jag lagar mat. Jag trodde faktiskt aldrig att denna dagen skulle komma. Jag ska inte ropa hej än, om några veckor kanske de små gröna pappmuggarna står i fönsterkarmen och fortfarande är fyllda med jord och inte örter. Det återstår att se helt enkelt, men mina förväntningar är skyhöga!






Jag klippte ut de små bilderna som fanns på förpackningen och satte i varje "kruka",
för det är så man gör när man odlar örter har jag sett. 




LOPPIS MED ANNE LUNDBERG, ELLER?



Rynge loppis började bra när vi trodde att vi såg Anne Lundberg, vilket senare visade sig var fel. Men vi levde på det ett tag i alla fall. Här öppnade loppisen kl 14.00 och ni kommer in för en tia. En viktig och mycket positiv detalj är att redan kl 12.30 fick alla lov att titta runt på loppisen för att spana in sina kommande fynd. Det tycker vi är både positivt och negativt. Bra om man är ute efter något speciellt och slipper missa något på sin önskelista på grund av att min inte hittar det direkt. Mindre bra eftersom stämnigen blir lite hetsig när arrangörerna väl släpper in klockan 14.

I Rynge fanns inte speciellt mycket möbler men däremot mycket ”småplock” som var i väldigt bra skick. Om ni åker hit för att hitta möbler och inte kommer på förhandsvisningen så finns alla möblerna gömda bakom det stora huset så spring dit direkt och fynda! Parkeringen (läs: en åker med bilar) var en bit ifrån loppisen och vägen är smal. Med andra ord, kom i god tid för att hinna parkera och gå en bit till loppisen. Ett minus var att säljarna och arrangörerna saknad glimten i ögat och var lite småsura. Detta berodde antagligen på att de var hungriga eftersom vi åt upp korven i Rynge, för den var väldigt god.

Anna fyndade en spegel för en tjuga och fem fina koppar med tillhörande fat, alla för 40 kr. Frida budade hem, efter en hetsig diskussion med en annan köpare, denna charmiga stol, 110 kr.





Vi gillar kantstött.









EN PRESENT FRÅN LILLEBROR



När jag fyllde år fick jag en plansch av min bror som jag verkligen gillar, jag som inte är så himla mycket för seriösa tavlor tycker att denna passar perfekt hemma hos mig! Dessa finns i olika härliga färger med mindre seriösa budskap, de finns både som planscher, skrivböcker, datorfodral och mobilskal. På den engelska sidan amazon finns en hel uppsjö så det är bara att välja och vraka. Kan verkligen rekommendera amazon, där hittar jag allt från kurslitteratur till läppglans till extremt bra priser och snabb leverans. Happy shopping! ♥









EN BYTESAFFÄR MED MAMMA



Jag har alltid älskat den gamla hushållsvågen som stod hemma hos mina föräldrar. Om jag inte har fel för mig är det min gammelmormors från början. Hur som helst är den fantastisk! Jag letade som en galning efter en likadan och hittade tillslut en ljusgul i samma modell på blocket för 200 kr i somras. Jag gjorde en bytesaffär med mamma eftersom den gula passade bättre i det nya köket hemma i Tomelilla. Gammelmormors hushållsvåg bor nu på en hylla ovanför mitt köksbord, och den väger aldrig fel.










PÅ MIN SÄNG



I somras när jag besökte underbara Goa som äger min absoluta favorit när det gäller inredningsbutiker, Mor Augustas garage sprang jag på ett överkast till min säng som jag helt enkelt bara var tvungen att köpa. Jag hade många gånger tidigare varit sugen på att löpa liknande överkast och när det dessutom var på rea så slog jag till, något jag inte ångrat en enda sekund.










FYNDEN FRÅN HÖRBY



I lördags var jag och mina föräldrar på en liten familjeutflykt där ett av stoppen var Lions loppis i Hörby. Jag hade som jag skrev i lördags stora förväntningar och jag blev faktiskt inte besviken. Det fanns mycket småsaker och en hel del möbler, nackdelen var priserna. Lions personal hade redan satt pris på alla sakerna och priserna var relativa höga om man jämför med en "vanlig" loppis som arrangeras av exempelvis en idrottsförening.
Jag är ändå nöjd med var jag fick med mig hem, mitt absolut bästa fynd är en gammal mandelkvarn. Jag ska naturligtvis inte använda den till vad man egentligen använder en mandelkvarn till, att mala mandlar. Nej jag ska ha min som ljuslykta, jag tänker sätta fast kvarnen i köksbänken och sätta ner ett litet värmeljus där mandlarna egentligen ska ligga.
Jag köpte även en vas och ett litet fat i glas som jag ska klistra ihop och på så sätt få mitt alldeles egna fat på fot. Jag hittade även en söt liten kaffekopp som även den kommer få genomgå en liten förändring och bli en ljusstake, ni kommer såklart få se resultaten när jag pysslat klart. En liten gul plåtburk fick också följa med hem till samlingen.

Jag fick också med mig en fin sak till Anna som stod högt upp på hennes loppislista, den kommer hon berätta mer om senare.
Över lag ger jag ett bra betyg till Lions loppis i Hörby, men som sagt, ett litet minus för de höga priserna. Loppisen ligger på Vallmogatan 7 har öppet varje lördag mellan kl 10-12.


Massa saker att fynda


En ny till samlingen


Vas som tillsammans med fatet ska tillsammans genomgå en liten omvandling


Efterbild på mandelkvarnen kommer såklart


Glasfatet som ska bli ett fat på fot


Kaffekoppen ska bli en ljusstake







ÅTERANVÄND OCH TÄND



I somras fick jag en idé om att återanvända gamla glasburkar på något sätt. Tanken från början var att klä in locken och ha burkarna som förvaring till småsaker. Jag insåg efter ett tag att jag inte hade så många småsaker att förvara som jag hade burkar. Locken fick hamna i lådan och burkarna har nu förvandlats till ljuslyktor i mitt köksfönster. Med lite band och rosetter blir de ännu finare tycker jag.








GÖR DITT EGET DOFTLJUS



När jag fyllde år fick jag en väldigt pysslig present av tjejerna, nämligen ett kit med olika saker som behövs för att göra alldeles egna doftljus. För att göra ett doftljus behövs ett glas som ljuset kan brinna i, ljusmassa, doftolja och färgpigment.
Några exakta mängder finns inte utan jag körde lite på känsla och det fungerade bra. Jag började med att smälta ljusmassan i ett vattenbad, när massan har smällt hällde jag i ca 10 droppar av doftoljan, just denna oljan doftar jordgubbe, därefter hällde jag ner ytters lite av det rosa färgpigmentet, att jag tog så lite beror på att jag ville att ljuset skulle få en ljusrosa färg. Den smälta ljusmassan hällde jag sen upp i ett glas där jag även lagt ner en veke, ca 1 meter veke ingick i paketet med ljusmassan.

Allt du behöver finns att köpa här


Ljusmassa och doftoljor


Glas med veke


Ljusmassan smälts i ett vattenbad


Så här ser ljusmassan ut när den är klar att hällas upp i glasen, nu är det dags för färgpigment och doftoljan


Det tar ca tre timmar för stearinet att stelna i glaset, sen är det bara att tända doftljuset




ANNA SYR



Jag tycker att det är jätteroligt att sy och har alltid tyckt. Jag tror att jag har det efter min mamma som alltid satt och sydde i soffan bredvid mig när jag var liten. När jag gick i sjuan stannade jag kvar i syslöjdssalen efter skolan i två timmar varje måndag innan min gymnastikträning. Allt för att min mörkblå pennkjol skulle bli så bra som möjligt. Det är ingen idé att tänka "Stackars Anna..." för jag älskade det!

Igår var jag och handlade fem fantastiska tyger med lite tillbehör på Stoff & Stil. Tanken är att dessa så småningom ska bli fina förkläden med matchande kökshanddukar. 



De tre mellersta tygerna är tänkta att bli ett förkläde till mig själv. Jag har inte riktigt bestämt mig för hur det ska se ut. Det återstår att se.





Tyget med ugglorna ska kombineras med det mintgröna med prickar på. Ugglorna får bli basen och band, ficka och volang längst ner på förklädet kommer bli mintgrönt med prickar på. Någon spetskant kommer jag nog också att slänga dit. Man kan ju aldrig få för mycket av spets, eller hur?
När det blir klart ska Frida få det - för att kombinationen av tygerna och färgerna är
så himla mycket Frida helt enkelt.



Förkläde nummer två får bli i den här kombinationen. Kanske hittar jag några fina knappar att dekorera med som pricken över i:et.



De här knapparna kunde jag bara inte låta bli att köpa. Jag får se vart de hamnar!


Jag återkommer såklart med hur resultatet blev, det kanske dröjer några veckor men den som väntar på något gott...








HUSMORSTIPS FÖR ETT SKINANDE RENT KÖK



Boken "Kloka råd för hem och hälsa" fyller två funktioner: den är hur fin som helst att ha framme och innehåller husmorstips som är bättre än något renögringsmedel i världen. En perfekt present att ge bort till någon som drömmer om att bli husmor. Varsågoda, i delar med oss av några tips. 






 

Spisplattorna blir rena: Rengör spisen och de bruna kanterna runt plattorna genom att doppa en sockerbit i vatten och gnugga rent med den. Billigt, miljövänligt och smart!

Fin spis: Blanda ättika och bakpulver och häll blandningen på spisen. Låt verka en stund. Rengör med en svamp och lite vatten.

Rent skafferi: Om det luktar gammalt och lite illa i skafferiet kan det med fördel torkas med utspädd ättika på väggar och hyllor.

Rostar dina fina bestick som du fyndat på loppis? Gör dem rena genom att gnida in dem med en halv lök.

Fula kalkfläckar i köket och badrummet: Gnid kakelplattorna rena från kalkfläckar med en halv citron.

Bruna tekoppar efter tekalaset? Ta en skrubbsvamp. Häll en halv matsked salt i koppen, lite vatten och gnugga runt. Voilá, koppen är nu skinande ren!



Och nu när du har varit så duktig har du gjort dig
välförtjänt av en hemmagjord ansiktsmask, recept också från boken:

1 tesked honung
1 äggula
1 halv avokado

Rör ihop och låt blandningen stå framme ett tag så att den får upp värmen. Värm lite i handen och lägg på ansiktet efter att du rengjort det. Skölj efter en kvart med ljummet vatten och avsluta med kallare vatten. Återfukta och du är en ny människa!


 




LITE SAMMA KÄNSLA SOM INNAN EN TENTA - FAST BÄTTRE



Åh vilken pirrig morgon, lite samma känsla som innan jag ska få se en hemtenta, såklart är denna känslan mycket bättre men det är ändå en känsla av spänning och ovisshet. Idag ska jag på loppis.
Loppisen äger rum i Hörby mellan kl 10-12 och det är Lions som står som arrangörer, jag återkommer med rapport och förhoppningsvis ett bildregn av alla fynden. ( Ja, jag tror det hjälper om man har höga förväntningar, det blir liksom roligare då.) 



Här är en bild från hur det ser ut i en av delarna av loppisen




FYNDA PORSLIN PÅ LOPPIS



Precis som Clara fyndade vi en hel del porslin i somras på olika loppisar. Här visar Clara vad man kan göra för roliga saker med fynden förutom att äta på dem.







SMYCKA SKAFFERIET



Att få ett paket potatismjöl och ett paket havregryn i inflyttningspresent kan låta som den sämsta presenten någonsin. Men det kan jag ta och berätta för er att det absolut inte är! Hur fin är inte den här förpackningen med potatismjöl att ha framme i köket? Matvaror i fina förpackningar förenar nytta med nöje och är en perfekt present att ge bort. Garant och Saltå kvarn gör det är mer än okej att lämna skafferidörren på glänt.






Jordgubbarna får vara med för att de är fina i sig. Till skillnad från havregryn och potatismjöl.






LILLA FÅGEL TURKOS



Som jag tidigare skrev så har jag fått dille på fåglar i olika former, egentligen alla former utom levande. När jag besökte Åsas butik hittade jag en ursöt liten turkos fågel som jag bara var tvungen att köpa. Den står nu på ett litet bord och pryder sin plats.
Åsas butik är absolut värd ett besök, hon har massa fina inredningsdetaljer iform av ljuslyktor, porslin, köksdetaljer och massa  mer. Där finns även fina kläder till mycket bra priser och hur mycket smycken som helst, ja ni hör själva, hur bra som helst!










SOV GOTT PÅ LASTPALLAR



För att du ska, som jag gör hemma hos mig, sova gott i en säng av lastpallar behöver du:


6 lastpallar
Vit lasyr och pensel
Slipmaskin och sandpapper (alternativt ingen slipmaskin, mer sandpapper samt mer tid och tålamod!)
2-4 vinkelbeslag
En snäll vän eller, som i mitt fall, pappa som kan hjälpa dig.

Börja med att slipa pallarna så att de blir jämna och släta. Måla två lager vit lasyr och låt pallarna vila i ett par dagar så att de torkar ordentligt. Spika fast de fyra pallarna som madrassen ska ligga på i par ovanpå varandra så att de inte flyttar på sig. Fäst gavelpallarna med de två pallarna som ska vara längst in med hjälp av vinkelbeslagen så att gaveln blir stadig. Lägg på madrassen och bädda fint.








På vintern när det är mörkt om kvällarna tänder jag min ljusslinga som 
jag har lagt under sängen. Mysigt tycker jag!

Tänk på att använda de finaste pallarna ytterst så att dina favoriter syns mest. Ett annat tips är att inte måla pallarna överallt eftersom stora delar av dem faktisk inte syns när madrassen väl är på plats. Fråga snällt om du får köpa lastpallar på något ställe där de används. De kostar vanligtvis cirka 100-150 kr/pall. Lycka till!

 




LJUST OCH FRÄSCHT MED HENRIK OCH FREDRIK



I höstas hörde jag talas om boken Ljust och fräscht som är skriven av Henrik Schyffert och Fredrik Lindström. Jag önskade mig boken i julklapp och det ångrar jag inte. I boken kan du läsa om varför svenskarna är besatta av sitt boende och vilka  problem vi  tror att vi kan lösa med kakel, drömkök och fondtapeter? 

I boken har författarna också samlat sina reflektioner, erfarenheter, analyser och inredningsminnen. Inredningsminnena spänner från gillestugor och mormors finrum till köksöar och minimalistiska vardagsrum. Du kan se de hundra vanligaste nyanserna av vitt och få förklaringar på varför folk i inredningsreportage gör och säger så märkliga saker. Varför skrattar dom så mycket, helt utan anledning? Och varför bär dom omkring stora fat med exempelvis kronärtskockor på? 

Boken fick mig att skratta flera gånger men den fick mig också att känna mig lite pinsam eftersom jag kände igen mig i vissa situationer, som när jag på fullt allvar tänkte hälla över billigt diskmedel i fina tvålflaskor. 











HYDRANGEA MACROPHYLLA



Mina "julablommor" har gett upp hoppet för alldeles för många dagar sedan. Idag var det dags för mig att besöka blomsterbutiken Bloom i Lund. Den absolut bästa blomsterbutiken som finns - trevlig personal, bra priser och alltid fina blommor! Fyra vita hortensior fick följa med mig hem, och jag är kär 


Här i köksfönstret.






Och här i vardagsrumsfönstret.






KAFFEDAGS



Jag gav mig ut på en liten shoppingrunda efter jobbet förra veckan, målet var någon fin burk eller låda att förvara mina nespressokaplsar i. Jag tycker att kapslarna är väldigt fina som dom är så jag blev så glad när jag hittade denna glasburk på danska Bahne.
Nu har jag en söt förvaring men ser fortfarande de fina kapslarna, win win!





Mina nya craving är fåglar i olika former




HAVTORN+CHEESECAKE=SANT



För att fira denna hjärtans dag har vi gjort en cheesecake med havtorn som blev huuur god som helst. Receptet kommer från Kiviks Musteri som är ett av våra favoritställen på Österlen. I butiken kan man knappt sluta handla och tråna efter allt gott som finns uppradat. Det finns även en inredningsavdelning som är fylld med fina saker - och det, det gillar vi ännu mer än marmelad, juice och cider.

Kakbotten: 200 gram smulade Digestivekex, 60 gram smält smör. Fyllning: 2 ägg, 2 dl socker, 2,5 dl naturell yoghurt (3%), 2,5 dl Philadelphiaost, 2 dl vispgrädde, 1 dl Kiviks Havtornsdryck, 1 burk Kiviks Havtornssylt,  gelatinblad. Tårtans blanka ovanskikt: 1 burk Kiviks Havtornssylt, ½ dl Kiviks Havtornsdryck, 2 gelatinblad. 

Krossa kexen och blanda med smöret. Tryck ut i en form med löstagbara kanter. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i den vispade grädden samt yoghurten och osten. Tillsätt Havtornssylten. Värm Havtornsdrycken och rör ner blötlagda gelatinblad. Blanda samman allt och häll i formen (vi valde som ni ser att använda små portionsformar istället för en stor). Låt kakan stelna i kylskåp.

Tårtans blanka ovanskikt: Värm upp sylten och rör i blötlagda gelatinblad. Rör i Havtornsdrycken. Häll försiktigt på den stelnade kakan. 

Servera med färska bär och avnjut med någon du tycker om.






RIS OCH ROS I KIVIK



Den 23 juli kl 13.00, direkt från Lunnarps loppis, kom vi till Kiviks loppis. Vi börjar med lite ris eftersom loppisen började innan den utsatta tiden. När man har varit på några loppisar förstår man snabbt att fynden försvinner illa kvickt. Det gäller alltså att vara på plats ganska tidigt om man vill vara först framme vid borden. Denna loppis var extremt välbesökt så räkna med att det tar lång tid att hitta en parkering. Parkeringen var gratis vilket är ett plus. Loppisen är bra med mycket möbler i bra skick. Möblerna var bättre än ”småplocket” så Kivik är alltså loppisen att åka till om ni ska fynda möbler! Rosen går till Lena Endre som var på plats för fynda – och ja, hon är lika snygg i verkligheten som i rutan.


Bilden är lånad härifrån.

Anna köpte en stol för en femtiolapp som har kvar originalutseendet, en trasmatta för 30 kr och budade hem ett matbord på auktionen för 350 kr.

Frida fyndade ett soffbord för 40 kr som numera har en fin blå nyans och en trasmatta som hon har glömt hur den ser ut. Mer om det kan ni läsa här

Alla fynden är värda egna inlägg som kommer inom en snar framtid!




TRETTIO STYCKEN



Jag tycker att tavlor är det absolut svåraste att välja i hemmet. Jag är lite kräsen när det kommer till vad som ska sättas upp på väggen och vill gärna att tavlor ska vara lite personliga. Jag gillar tavelväggar och bestämde mig ganska fort för att inte ha en fotovägg eftersom jag aldrig hade blivit färdig med att välja ut vilka foton som skulle hängas upp. Resultatet blev inramade bilder och urklipp från tidningar. Jag valde urklipp som säger något om mig – annonsen för min parfym, reklam från Topshop som är en av mina absoluta favoritbutiker, citat från Sex and the city och även ett citat från Andy Warhol som med åtta ord säger något litet om hur jag är.



En detalj som jag gillar är att låta några av ramarna vara tomma och utan glas.




De flesta av ramarna är köpta på loppis för ungefär en femma styck. Några har jag fått av min mormor och andra är helt enkelt ommålade IKEA-ramar.

Ett tips om ni vill göra en tavelvägg hemma hos er är att lägga ut tavlorna på golvet och flytta runt dem tills ni hittat hur ni vill ha dem. Ta en bild annars kommer ni aldrig att komma ihåg varje tavlas plats när de ska från golvet upp på väggen. Lägg inte för mycket tid på att mäta exakt på millimetern när tavlorna väl ska upp, det är roligare och blir bättre om ni går lite på känsla.

Jag tänkte snart byta ut bilderna till vår- och sommarbilder. Mer om det längre fram!

 




BIRDIE NAM NAM



Att det är ruggigt kallt ute har väl ingen missat och trots mitt hat till fåglar fyllde jag på karmakontot och svängde ihop lite fågelmat som nu hänger i ett träd och förhoppningsvis mättar små frusna fågelmagar.
Jag köpte fågelfrö i lösvikt och ett paket med cocosfett, fettet smällte jag i en tjockbottnad kastrull och hällde sedan ner ca 1.5 liter fågelfrö och rörde runt. Därefter hällde jag ner blandningen i avklippta mjölkkartonger, i kartongen hade jag stoppat ner ett snöre som fungerar som upphängningsanordning. Jag ställde sedan ut fågelmaten i kylan och på några timmar hade fågelmaten stelnat och kunde hängas upp i träden i Hemmestorp!











PROJEKT: ÄNGLABYRÅ



Jag älskar att ha lite olika projekt att pyssla och syssla med. I Expressens nya bilaga, Handarbete & pyssel, fick jag inspiration till att renovera en gammal byrå.

 






Den här gamla byrån i furu ska bli vit, lite kantsött med hjälp av sandpapper och matt med antikvax.



 




Jag tänkte smycka byrån med gamla bokmärken. Kanske blir det blommor som i tidningen eller kanske fåglar men jag är nog mest sugen på änglamotiv. Det återstår att se.





 



 

Knopparna ska bytas till några i stil med dessa. Bilden är lånad härifrån.



To be continued...

 




MOCCA PASSION HALLON LAKRITS KOKOS



I veckan sprang jag förbi en fantastisk butik - Gräddbullerian. Det kan vara den absolut bästa affärsidén någonsin enligt mig. Där var så himla fint i rosa och gräddbullarna stod uppradade bredvid den mycket trevliga bagaren och butiksägaren. Butiken är världens första gräddbulleria. Jag hann tyvärr inte smaka någon gräddbulle eftersom jag var helt tagen av hur fina alla gräddbullar och butiken var. Jag ska definitivt dit igen, och då ska jag smaka också!







Den översta bilden är min egen, de andra två är lånade från Gräddbullerians hemsida




BUDGIVNINGEN I RYNGE



På loppisen i Rynge sprang jag direkt till möblerna, inte för att jag behövde något speciellt, men hur tråkigt skulle livet vara om man bara köpte saker som man behöver? Mitt bland IKEAS mindre charmiga lackbord stod en gammal sliten blå karmstol som jag direkt blev kär i. Jag haffade en av säljare och bad om ett pris, stolen skulle kosta 40 kr och under tiden jag plockade fram två skrynkliga tjugor var säljaren borta och en annan påstridig dam började dra i stolen. En viss irritation infann sig hos mig, jag hade faktiskt sett stolen först och hade redan fått ett pris, något som varken damen eller säljaren tog någon hänsyn till. Helt plötsligt var jag med i en hetsig budgivning som slutade på 130 kr och ja, stolen står nu upprustad och älskad hemma hos mig på Byggmästaregatan. 

Stolen var som sagt sliten så jag bestämde mig för att måla den vit, jag började med att tvätta stolen med ljummet vatten med några droppar diskmedel, det är viktigt att damm och annan smuts försvinner. Sen är det dags att slipa bort gammal färg så att den nya färgen fäster. Jag använde mig av två olika slags sandpapper, först ett grovt och sen ett lite finare. All färg måste inte försvinna utan det viktigaste är att ytan "ruggas upp". Efter slipningen borstade jag bort alla sliprester och torkade med ett fuktig trasa.

Nu börjar det roliga! Först målade jag stolen en gång med  en vit grundfärg, när färgen torkat målade jag stolen med en vit lackfärg, detta fick jag göra två gånger för att färgen skulle täcka ordentligt. Efter ca 8 timmar hade färgen torkat och sommarens kanske bästa loppisfynd placerades i den perfekta hörnan hemma hos mig!



Stolen innan förvandlingen


Ommålad och i mina ögon perfekt






FLER ÄN ETT



Jag sa innan loppissäsongen satte igång att jag gärna ville samla på något. Något fint som bara blev fler och fler i hyllan. Jag hade allt fokus på att hitta stolar, trasmatta, fåtölj, ramar och en massa annat att jag glömde bort att leta efter något samlarobjekt. När jag fyra månader senare insåg att jag hade tre små hjärtformade askar bredvid min VOGUE med Sarah Jessica Parker på framsidan insåg jag att jag redan hade mitt samlarobjekt. Askarna fyller inte någon som helst funktion men på något konstigt sätt bara måste jag köpa små söta hjärtformade askar när jag springer på någon. Nu har jag till och med ett bra argument för att köpa fler - för att jag samlar på dem.





Detta är min favoritask. Köpt på loppis i Hardeberga för en tjuga.










UNDERBART MED CLARA



En tjej som alltid inspirerar är Clara, hon besöker ibland Gokväll på SVT och visar en massa roliga pysseltips, se bara här!






1 2 3 4 5 6 7



När Anna flyttade ner till Lund i somras och började planera hur hon skulle inreda sin lägenhet fick plötsligt jag ett sug att göra om hemma hos mig. Mina gamla möbler såldes på blocket och in kom nya. Min gamla matta från IKEA passade inte in längre och sommaren 2011 började den långa jakten på den perfekta trasmattan.

Jakten började i Kivik där jag handlade en trasmatta i beiga och rosa toner, när jag kom hem kändes mattan helt fel och hamnade i en container. Jakten fortsatte när Askeröds IF anordnade loppis i fullständigt ösregn, där köpte jag två trasmattor. En till köket och en inne till rummet, men väl hemma passade inte heller dom och gick samma öde till mötes som trasmattan ifrån Kivik.

Tredje försöket var i Löberöd, när jag tillslut hittade fram till mattorna som var väldigt märkligt placerade var det redan utsorterat men jag lyckades hitta en som jag trodde skulle bli perfekt, vad jag inte såg i Löberöd var att det fanns en stor fläck som varken vanish eller galltvål kunde råda bot på. Så ja, även den hamnade i containern.

En av sommarens varmaste dagar spenderades på loppis i Genarp, 30 minuter innan loppisen började fick alla chansen att titta runt och spana efter guldkornen, men naturligtvis inte handla. Självklart gick jag med bestämda steg mot mattorna och hittade den perfekta trasmattan. Igen. Gissa var den hamnade efter några dagar?

Jag började så småningom ge upp drömmen om en trasmatta och när vi styrde kosan mot en av sommarens sista loppisar i Höör brydde jag mig inte ens om att gå bort till mattorna. Men ändå på något märkligt sätt hamnade jag där och där låg den. Den där trasmattan jag letat efter hela sommaren, som skulle passa perfekt under det nya soffbordet, den blev min för en tjuga och för samma tjuga fick jag även en perfekt liten trasmatta till köket.
Skam den som ger sig har aldrig passat bättre.



Bild lånad från Loppberga




FINA SAKER SKA INTE GÖMMAS



Jag har länge varit sugen på att köpa fina glasboxar att ha ett ljus eller fina saker i - och nu har jag gjort det! Jag tänkte köpa en, men det blev tre för alla vet ju att alla goda ting är tre. Bilder kommer så fort boxarna står fint på mina skänk som jag har fått av min mormor.



I denna tänkte jag ha ett vitt blockljus.


I dessa tänkte jag ha smycken, trådrullar eller andra fina saker som jag inte vill gömma.





SKITFINT



Ur ett inredningsperspektiv kan man lätt tappa hoppet om att vissa saker faktiskt kan bli fina. Jag hade till exempel gjort det när det gällde toalettpappersmagasin (så heter det enligt IKEA). Men när jag i somras inte visste vad jag skulle ha i denna söta hyllan som redan fanns i badrummet fick jag en idé som jag inte har någon aning om vart den kom ifrån. Jag måste säga att jag själv tycker att den var bra! Hoppet är det sista om lämnar människan och det gäller tydligen toalettpappersmagasin också.








Jag ber om ursäkt för rubriken, den är till min pappa som antagligen kommer tycka att den är rolig.




"HANDLA SAKER DU TYCKER MYCKET OM"



 

Vi är två loppisamatörer i jämförelse med vår idol Anne Lundberg (som vi trodde att vi såg på Rynge loppis i somras men blev väldigt besvikna när vi upptäckte att vi hade fel). I en artikel i Sydsvenskan berättar hon om sina fem bästa loppistips, och vi håller med om alla.

 

 

1. Kom i god tid. Många loppisar avslutas med en auktion, då är det oftast en visning innan.

 

 

2. Pengar. Ha tillräckligt med pengar i plånboken. Det finns inget som är så irriterande som när de inte räcker till en sak man gärna vill ha.

 

 

3. Transport. Det kan vara bra att ha släpvagn med sig, speciellt om man planerar att köpa stora grejor.

 

 

4. Bud. Bestäm i förväg hur mycket en sak är värd, och hur högt du kan tänka dig att betala. Det är lätt att dras med i en eventuell budgivning.

 

 

5. Vad? Handla med magen och hjärtat. Köp det du tycker om.


 




TVÅ DUSSIN MED LJUS



Dessa små ursöta miniatyrljus hittade jag när jag var hemma hos mina föräldrar, de kommer ifrån min mormors hus, hennes hus var en riktig guldgruva med massa gamla fina saker i alla rum.
Jag tycker att kartongen är så söt att den faktiskt ska få stå framme hemma hos mig!










VAD SKULLE DU MÅLA SA DU?



Mannen i färgbutiken tittade väldigt frågande på mig när jag berättade att jag behövde färg som tålde vatten eftersom jag skulle måla ett diskställ i trä. Jag köpte ett helt vanligt diskställ och bestickställ i obehandlat trä eftersom jag var trött på mitt gamla tråkiga i metall från IKEA. Diskstället och bestickstället köpte jag för en hundring på ÖoB.

Efter lite överläggande med mannen i färgbutiken var vi överens om att jag skulle testa att spraymåla disktället med en matt lackspray. Resultatet ser ni nedan!


Tråkig förebild


Bestickställ


Rosa lackspray för 89 kr


Det lättaste sättet att komma åt med färgen är att hänga upp föremålet


Jag älskar rosa!




Mycket nöjd med slutresultatet







LYSANDE VINGAR



Ganska ofta känner jag ett behov av att piffa till saker. Det kan vara en rosett, ett fint band, en etikett eller varför inte en liten fjäril? Jag hittade hårklämmor i form av fjärilar på H&M som jag i ärlighetens namn tyckte var gräsliga när jag först såg dem. Jag skulle aldrig i hela mitt liv ha en vit fjäril i håret. Men fula saker kan bli fina saker! Jag köpte två fjärilar, tog bort spännet och sydde med vanlig vit sytråd fast fjärilarna på mina lampskärmar. Och vips så var lampan "tillpiffad".









Lampfoten är köpt på Rusta och skärmen på IKEA.




EN VÄRMANDE KOMPIS



Idag har det, som de flesta säkert vet och håller med om, varit jättekallt (läs: jättejättejättekallt!). Från det att jag stängde dörren bakom mig i morse har jag dagdrömt om min soffa med en filt, en kopp te, och till det viktigaste, en varm vetekudde. Vetekuddar som man värmer i mikrovågsugnen är otroligt underskattade! Jag kom till att tänka på att det inte borde vara speciellt svårt att göra en vetekudde själv. Och nej, det är det inte:

Ett litet tips är att slänga med lite lavendel eller liknande tillsammans med riset så att vetekudden doftar gott också. För er som inte vill sy en egen finns det jättefina små värmande kompisar att köpa bland annat här.





LOPPIS I LUNNARP



Lunnarps BK arrangerar varje sommar en loppis på idrottsplatsen. Vi var där den 23 juli kl 10.00. Den spontana känslan som vi fick var att loppisen var oupptäckt och underskattad. Här fanns otroligt mycket ramar, böcker och ”småplock”. Mycket av allt förutom folk, vilket givetvis är väldigt positivt. Hit kommer inte loppisproffsen utan snarare ”byafolket” som är där för att småsnacka och inte fynda. Ni fårstår själva vilket guldläge det är för oss som inte är där för att småsnacka. Det finns en bra parkering som ligger precis intill loppisen, det kostar 20 kr att parkera där. På denna loppis behöver man alltså inte stressa fram fynden – ta den tid ni behöver och njut! Och förresten, korven var grillad och god. Se upp för dyrt mineralvatten – det kostar på riktigt mer än en fin pinnstol.

Frida fyndade bland annat en piedestal för blommor för en femma och ett fint litet sängbord för 20 kronor. Anna fyndade dessa två pinnstolar som har fått lite färg på sig, båda för 30 kronor. 





 

För er som inte kan vänta fram till sommaren - Lunnarp har loppis på långfredagen mellan kl 10 och 13. Vi ses där!

 




DET ÄR DET LILLA SOM GÖR DET



Jag kan blir glad för väldigt små och egentligen obetydliga saker. När jag och Anna var på det obligatoriska besöket på Åhlens i Ystad i veckan sprang jag på en ljuvligt söt handkräm. Ja, det var väl kanske inte själva handkrämen som va så söt utan det var förpackningen och tuben som satte igång mitt ha-begär till max
För visst är det lite roligare när förpackningarna är så här fina?











Handkrämen är från märket Love & Toast och finns att köpa på Åhléns för 99 kr




VANILJSOCKER FRÅN FÖRR



När jag är på loppis spanar jag alltid lite extra efter gamla burkar av olika slag. Det är sällan jag hittar några burkar eftersom det är fler än jag som är på jakt efter just gamla burkar. Det är något speciellt med burkar, inte alltid så användbara men otroligt fina att ha framme som en inredningsdetalj. Jag har min lilla samling på en hylla i köket och hoppas att samlingen blir större ju längre tiden går.
En av förra årets bästa julklappar var just en gammal plåtburk från Mazetti med äkta vaniljsocker. Och vet ni? Där är faktiskt gammalt vanlijsocker kvar.









GÖR DIN EGEN TVÅL



I en av min favorittidningar, Isabellas hittade jag ett recept på hur man gör egen tvål. Det bästa är att man själv kan välja om tvålet ska dofta något eller ha någon speciell färg. Jag valde att göra ett lila tvål med doft av lavendel. Alla tillbehör är köpta på panduro och det var verkligen superenkelt att göra, se själva!

Allt som behövs är tvålmassa, doftolja, färg och en form. Jag valde dessutom att blanda ner lite lavendelblommor


Smällt tvålmassan i vattenbad på spisen, jag valde att smällta ett halvt paket för två större tvålar


När massan är smällt så häll i några droppar med färg och ca 10 droppar av doftoljan, och eventuellt blommorna


Nu är det bara att hälla den flytande massan i formar, jag valde formar som liknar rosor


Sen är det bara att låta tvålarna stelna


Voilá, här är slutresultatet!




10 KRONOR OCH 70 ÖRE OM DAGEN I ETT ÅR



Jag och Frida gick förbi två tavlor av Carolina Gynning på vägen till restaurangen på Ystad Saltsjöbad. Jag har inte riktigt kunna sluta tänka på en av dem som var helt fantastisk. Den hade varit helt perfekt bredvid min stora tavla på Carrie. Den finns att köpa på Gynning Shop för 3900 kronor och när jag berättade det för Frida sa hon: "Men det är ju bara 10 kronor och 70 öre om dagen, om du slår ut det på ett år. Det är ju inte så mycket!". När man tänker på det så, så är det kanske inte speciellt mycket. Men jag får nog drömma ett tag till och försöka göra något riktigt riktigt bra så att jag kan köpa den och säga "den här är jag värd".





Jag ska försöka ta reda på vart och när Gynning har sin utställning i år. Jag tror bestämt att jag måste dit. 




VI HAR ALDRIG VARIT RENARE



Vi kan verkligen rekommendera Ystad Saltsjöbad om man vill besöka himlen i ett dygn, eller flera för den delen. Vi bokade med ett erbjudande som kallas "Sista minuten - 2 för 1". Där ingår en natt i dubbelrum, tillgång till spa på ankomst- och avresedag, trerätters middag och frukost. Badrock och badtofflor ingår och det är också i det den mesta tiden spenderas. Läs mer och boka här. Bemötandet var perfekt, maten var fantastisk och vi låter bilderna tala för sig själva. 



Strandpromenaden


Strandpromenaden


Utsikt från spa


Utsikt från utomhuspool


Utomhuspool


Spa


Spa


Relax


Vi har haft det sämre


Frukost







"SO FLAWS CAN BE GOOD?"



Igår plöjde vi fem avsnitt av favoriten Sex and the city och kom till att prata om Carries lägenhet, före och efter renoveringen. Vi var rörande överens om att "flaws can be good" och vi älskar Carries första lägenhet. Saker där har en helt annan charm och om man som vi älskar loppismöbler och skavanker flytter man helst in hos Carrie före de turkosa väggarna. Vi älskar att Carrie har en hel vägg med tidsskriftssamlare och att det inte finns ett matbord så långt ögat kan nå. Och garderoben, behöver vi nämna den?

Före









Efter









MMM... ÜSLI



Det är kanske dumt att såhär i bloggens inledningsfas avslöja att jag inte är speciellt huslig. Men nu gjorde jag ju det så då vet ni. Med huslig menar jag någon som alltid bakar sitt egna bröd och grillar sin egen kyckling. Det gör inte jag. Fram tills idag! Förra helgen var jag i Stockholm och bodde hos en av mina närmsta vänner och i hennes panna står det minsann huslig skrivet. Hon bjöd mig på en hemmagjord müsli som jag bara var tvungen att göra själv idag. Så från och med idag är jag också fröken huslig.

Blanda fiberberikade havregryn, vetekli, vetegroddar, linfrön, psylliumfrön, solroskärnor, pumpakärnor och hasselnötter i en skål. Blanda cirka 1 dl vatten, 0,5 dl matolja, lite salt och lite flytande honung i en annan skål. Rör ihop blandningarna och lägg müslin i ett jämnt lager på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i cirka 10-15 minuter på 200 grader. Låt müslin svalna och blanda om ni vill i russin eller som jag torkade tranbär och gojibär. Kan jag, kan ni - lycka till!













DET MAN INTE MINNS HAR ALDRIG HÄNT



Att ha många järn i elden är något jag trivs med, men ibland kan även jag behöva lite hjälp att påminnas om både viktiga och oviktiga saker som inte får glömmas bort.
Därför visste jag precis vad jag skulle ha dessa små söta tvättklämmor till som jag fick av min mamma, och ni som känner mig, visst står det Frida på dem? Med hjälp av två mindre spik och en bit vanlig ståltråd har jag nu min alldeles egna lilla anordning för kom-ihåg-lappar eller andra små fina meddelande som jag blir glad av att se.
Tvättklämmorna är köpta här för en tia!











KANTSTÖTT OCH MOROTSKAKA



Efter ett helt underbart dygn på Ystad Saltsjöbad åkte vi till ett av våra favoritställen, Olof Viktors. Caféet ligger strax utanför Ystad på en vacker gammal gård med underbar inredning iform av udda stolar, kökssoffor och fina snittblommor på varje kantstött bord.
Alla mackor och bakverk är gjorda på bästa "himmagjorda" vis och tilltalar ögat lika mycket som smaklökarna. Olof Viktors är väl värt ett besök, eller varför inte två?





SITT FINT



När jag äntligen hade fått alla möbler på plats i min lägenhet i somras var det någonting som fattades, och jag visste precis vad det var. Jag letade efter en fåtölj, ni vet en sådan liten söt karmfåtölj klädd i ett fantastiskt tyg som gör att det blir en fåtölj som ingen annan har. Jag hittade inte den fåtöljen. Däremot hittade jag en som kunde bli den – efter lite färg och nytt tyg.

Karmarna målades vita med tre omgångar färg och fåtöljen fick jag hjälp med att klä om. Det är ganska dyrt att anlita en tapetserare, en fåtölj som denna hade kostat cirka 5000 kr, så ett tips är att försöka klä om själv eller be någon om hjälp. Tyget är köpt här och heter ”Älvan röd” (ni hittar det under fliken Gardinmetervaror) och kostar 139 kr/meter. Fem meter räckte gott och väl till fåtöljen och en kudde till soffan. Om det är en fåtölj som ska användas lika mycket till att tittas på som att sittas i behövs inte ett möbeltyg utan ett tjockare bomullstyg fungerar utmärkt. Fåtöljen fyndade jag på blocket för 250 kronor.

 

 

Före


Efter





TACK



Något vi är bra på är att fynda på loppisar, något som vi däremot inte är fullt så bra på är att designa bloggar och att måla. Några som däremot är det är Hanna, hennes blogg hittar ni under sidor som vi gillar. Efter många mail om prickar hit och färger dit är vi båda överens om att det är en riktigt härlig tjej. Vi vill även tacka Pablo för att han målat den fina stegen åt oss.
Om några timmar besöker vi, och givetvis skriver om, ett av våra absoluta favoritställen.
Nu - hotellfrukost.



GAMMAL SOM NY



 

Som vi har väntat på att få skriva det allra första inlägget på vår blogg, gammal som ny. Vi befinner oss just nu på Ystad Saltsjöbad på hotellrummet med vars en ansiktsmask. Vi har njutit av en nostalgisk fika på Snuggels, många sköna timmar i bubbelpoolen, såväl inomhus som utomhus. Det jobbigaste som hänt oss idag var när Anna fick en snöflinga i ansiktet när vi låg i den varma utomhuspoolen, då förstår ni själva – vi har haft det sämre.

När vi strax beger oss mot den middag som väntar oss ska vi prata om loppisar, mormors fina saker, bakverk, renoverade möbler, fynd och andra saker som Ni kommer att få läsa om här inne hos oss.

Vi kommer att ha många fina saker att dela med oss av framöver, och vi hoppas att många är med oss.










RSS 2.0
bloglovin

© Anna & Frida (gammalsomny.blogg.se)