HAVTORN+CHEESECAKE=SANT



För att fira denna hjärtans dag har vi gjort en cheesecake med havtorn som blev huuur god som helst. Receptet kommer från Kiviks Musteri som är ett av våra favoritställen på Österlen. I butiken kan man knappt sluta handla och tråna efter allt gott som finns uppradat. Det finns även en inredningsavdelning som är fylld med fina saker - och det, det gillar vi ännu mer än marmelad, juice och cider.

Kakbotten: 200 gram smulade Digestivekex, 60 gram smält smör. Fyllning: 2 ägg, 2 dl socker, 2,5 dl naturell yoghurt (3%), 2,5 dl Philadelphiaost, 2 dl vispgrädde, 1 dl Kiviks Havtornsdryck, 1 burk Kiviks Havtornssylt,  gelatinblad. Tårtans blanka ovanskikt: 1 burk Kiviks Havtornssylt, ½ dl Kiviks Havtornsdryck, 2 gelatinblad. 

Krossa kexen och blanda med smöret. Tryck ut i en form med löstagbara kanter. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i den vispade grädden samt yoghurten och osten. Tillsätt Havtornssylten. Värm Havtornsdrycken och rör ner blötlagda gelatinblad. Blanda samman allt och häll i formen (vi valde som ni ser att använda små portionsformar istället för en stor). Låt kakan stelna i kylskåp.

Tårtans blanka ovanskikt: Värm upp sylten och rör i blötlagda gelatinblad. Rör i Havtornsdrycken. Häll försiktigt på den stelnade kakan. 

Servera med färska bär och avnjut med någon du tycker om.








Har du något på hjärtat?




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0
bloglovin

© Anna & Frida (gammalsomny.blogg.se)