HUSMORSTIPS FÖR ETT SKINANDE RENT KÖK



Boken "Kloka råd för hem och hälsa" fyller två funktioner: den är hur fin som helst att ha framme och innehåller husmorstips som är bättre än något renögringsmedel i världen. En perfekt present att ge bort till någon som drömmer om att bli husmor. Varsågoda, i delar med oss av några tips. 






 

Spisplattorna blir rena: Rengör spisen och de bruna kanterna runt plattorna genom att doppa en sockerbit i vatten och gnugga rent med den. Billigt, miljövänligt och smart!

Fin spis: Blanda ättika och bakpulver och häll blandningen på spisen. Låt verka en stund. Rengör med en svamp och lite vatten.

Rent skafferi: Om det luktar gammalt och lite illa i skafferiet kan det med fördel torkas med utspädd ättika på väggar och hyllor.

Rostar dina fina bestick som du fyndat på loppis? Gör dem rena genom att gnida in dem med en halv lök.

Fula kalkfläckar i köket och badrummet: Gnid kakelplattorna rena från kalkfläckar med en halv citron.

Bruna tekoppar efter tekalaset? Ta en skrubbsvamp. Häll en halv matsked salt i koppen, lite vatten och gnugga runt. Voilá, koppen är nu skinande ren!



Och nu när du har varit så duktig har du gjort dig
välförtjänt av en hemmagjord ansiktsmask, recept också från boken:

1 tesked honung
1 äggula
1 halv avokado

Rör ihop och låt blandningen stå framme ett tag så att den får upp värmen. Värm lite i handen och lägg på ansiktet efter att du rengjort det. Skölj efter en kvart med ljummet vatten och avsluta med kallare vatten. Återfukta och du är en ny människa!


 






Har du något på hjärtat?




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0
bloglovin

© Anna & Frida (gammalsomny.blogg.se)