LOPPISAR I MAJ



Nu är våren här på riktigt och visst får man inspiration som aldrig förr? Vi får det iallafall, och har ni inte hittat den så hittar ni den garanterat någonstans i Skåne under den kommande månaden. Här kommer ett schema över loppisar att besöka i maj.

5 maj: OK Kompassen, Ljungbyhed Loppis, 13.00

6 maj: S Rörums Bygdeförening, Södra Rörum, 11-14
6 maj: Vanstads IF, Loppis på Idrottsplatsen i Vanstad, 10.00

12 maj: Maglasäte IF, på Idrottsplatsen, 11.00

13 maj: Hässleholms IF Loppis, 14.00

17 maj: Vanneberga IF, Idrottsplatsen Vanneberga, 10.00

18 maj: Hörja IF, Villevallen i Hörja, kvällsloppis 17.30 - 21.00

20 maj: Hjärsås-Värestorps IF i Hjärsås Gamla Skola, 13.00
20 maj: Vikens IK på Idrottsplatsen Vikvalla i Viken, 13.00

26 maj: Snogeröds IF, Idrottsplatsen i Snogeröd, 13.00




ERIKSHJÄLPEN PÅ CENTRALSTATIONEN I MALMÖ



När jag skulle till jobbet häromdagen var jag såklart lite stressad som vanligt. Jag kom till centralstationen i Malmö och vet ni vad jag hittade där? Jo, Erikshjälpens tillfälliga lilla "butik"! Morgonen kunde inte börjat bättre och givetvis var jag tvungen att stanna och titta i två minuter fast att jag inte alls hade tid egentligen.


Bilden kommer härifrån.

"Butiken" hade väldigt fina saker, det märktes verkligen att de hade valt ut godbitarna. Jag fick tyvärr en chock när jag såg prislapparna på grejerna - 400 kr för en lampskärm är på tok för mycket! Det fick mig att längta efter loppisarna i sommar ännu mer. Erikshjälpen får dock ett extra plus för att de förgyllde min morgon. Läs mer om eventet på Centralstationen här.




GUMMOR FRÅN WROCLAW



När vi var i den underbart vackra staden Wroclaw under påskhelgen blev jag så himla glad när jag hittade en lila Babuschka på en marknad. Fem små gummor håller nu de röda små gummorna på tallrikshyllan sällskap. Jag kan knappt vänta till nästa resa där jag förhoppningsvis hittar fler fina Babuschkor. 









LOPPIS PÅ SOPSTATIONEN



Rubriken låter värre än vad det faktiskt är, bakom Centralstationen i Malmö ligger en butik som heter Sopstationen Återvinningsvaruhuset. Jag har själv aldrig besökt butiken men är riktigt sugen på att göra det. Det är en stor lokal fylld med massa fina gamla saker, det låter som ett ställe med mycket stor fyndpotential, tycker ni inte?
HÄR kan ni läsa mer om butiken. 






ÄPPELLÅDOR



De tre senaste somrarna har jag jobbat på Kiviks Musteri i den underbara Musteributiken. Dagligen fick jag frågan från kunder om vart man kan få tag på "riktiga" äppellådor. För alla er som är ute efter äppellådor och som har vägarna förbi Kivik kan jag berätta att äppellådorna säljs på Kiviks Outlet för, om jag inte minns helt fel, ungefär 150 kr/st. Jag tänkte passa på att köpa hem en eller två lådor och måla dem vita. Min tanke är att den ena ska fyllas av fina kokböcker och stå i köket. Den andra ska få agera kruka till härliga lite större blommor på balkongen. Äppellådor kan användas till hur mycket som helst: bokhylla, tv-bord, vedförråd vid kakelugnen eller varför inte fästa fyra hjul och ni har en perfekt förvaring. Billigt, fint och praktiskt!


Om någon vill ha tips på andra köpställen - hör av er!




PÅ JAKT EFTER EN LOPPISTIDNING



Nu börjar det klia i loppisnerverna på riktigt, vilken tur att loppissäsongen drar igång snart. Redan första helgen i maj finns det en del intressanta loppisar i Skåne som vi förhoppningsvis hinner besöka. Beata hade en bilaga från Aftonladet som vi måste få tag på, tidningen utlovar en superguide till loppissommaren 2012, hur bra låter inte det?






PÅ HYLLAN I KÖKET



Gamla plåtburkar började jag att samla på i somras, jag hittade några fina på loppis, köpte någon på Erikshjälpen i Lund och så fick jag några riktigt fina och väldigt gamla burkar av mamma och pappa i julklapp. Dessa står nu tillsammans på en liten hylla i köket, eftersom jag planerar att utöka min samling så borde jag leta efter en större hylla, det får bli nästa projekt tror jag. 



 




BALKONGMYS



Jag fick ett litet pyssel-ryck och sprang ner på Panduro för att köpa ståltråd, letade fram några glasburkar och gjorde tre ljuslyktor att hänga på balkongen. Väldigt enkelt och väldigt mycket balkongmys.










IDAG SMÄLLER DET!



Nu ska jag snart åka med familjen till bästa Goas för att fira att Mor Augustas garage fyller 1 år! Hon ska fira det genom att ha loppis med andra bloggare i trädgården, temat är fransk vintage-loppis. Om jag är laddad? Svar ja! Jag hoppas komma hem med många härliga fynd, som vanligt står burkar högt upp på listan! 






NYTT I BOKHYLLAN



Det senaste halvåret har jag blivit som besatt av programmet Halv åtta hos mig. Jag fullkomligt älskar det och sitter bänkad i soffan från måndag till torsdag. När jag var på stan och sprang på den ena kokboken på bokrean kunde jag inte låta bli att köpa den. Den andra kokboken klickade jag hem precis - för man kan ju inte bara ha den ena! Min blygsamma samling av kokböcker står på en hylla i köket. Bredvid böckerna står en plåtburk som jag har fått av min mormor, visst är den fantastiskt fin?






Jag fick även med mig en bok om Fisk & Skaldjur,
den kostade mig hela 6 kronor efter min rabatt på Åhléns.




SMÅTT OCH GOTT FRÅN IB LAURSEN



Jag har lite mer från favoriter Ib Laursen, vispskålen blev väldigt stor efter att Leila använt den i hennes bakprogram, jag tyckte att den var superfin och köpte själv en sådan. Jag brukar dock använda den som fruktskål istället, eller bara ha den framme som prydnad. 





 




GYNNINGX2



På påskdagen åkte jag, syrran och mamma till Ystad Saltsjöbad för att besöka GYNNINGX2. För er som inte redan visste det är jag helt såld på Carolina Gynnings tavlor och det var ingenting som ändrades efter årets utställning. När andra drömmer om att köpa en dyr handväska, drömmer jag om en tavla av Gynning. Dessutom var konstnären själv på plats, med en väldigt fin mage!




Mamma Gynnings skulpturer i gummi som var väldigt fina. 
Bilderna är lånade härifrån




PÅ LOPPISLISTAN 2012



Nu är det hög tid att börja fundera och skriva på önskelistan för loppissäsongen 2012. Just nu har jag fyra saker som jag vill ska bli mina i vår eller sommar, den listan kommer fyllas på, va så säkra.


Jag vill gärna fylla på min samling av burkar med en gammal kakaoburk från Mazetti



En vit paradhandduk till min lilla hylla


En gammal skolplansch med någon fin blomma får gärna flytta in hos mig


Jag tycker att dessa är så fina, passar bra till min bringare också






DEN PERFEKTA GÅ-BORT-PRESENTEN



Det är alltid roligt att ha någont litet med sig när man ska på middag eller fest och jag tycker att det är extra roligt att ge bort saker som man själv har gjort. Jag hittade ett recept på hjärtformade knäckebröd och tänkte direkt att dessa i en fin gammal glasburk blir den perfekta gå-bort-presenten. Dessa ska verkligen provbakas inom kort!


Recept och bild från recept.nu

Ingredienser
1 pkt torrjäst
2 tsk salt
5 dl mjölk
6 dl vetemjöl
6 dl fint rågmjöl
2 tsk mald anis
1 msk hel brödkummin
2 tsk mald fänkål
4 dl grovt rågmjöl till utbakning

Blanda de torra ingredienserna, inklusive jästen i en bunke.

Värm mjölken till 45 grader och blanda med mjölmixen. Knåda inte mer än att degen precis går ihop. Ju mer du knådar, desto luftigare bröd. För knäckebröd gäller med andra ord det omvända jämfört med mjukt bröd: brödet ska innehålla så lite luft som möjligt.

Dela degen i åtta delar och gör en boll av varje degbit. Lägg bollarna på ett fat, täck med plastfilm och låt dem vila i kylen i 2 timmar.

Sätt ugnen på 180 grader.

Kavla ut varje degboll mycket tunt. Använd grovt rågmjöl vid kavlingen. Avsluta med att använda en kruskavel som gör små hål i degen.

Ta ut portionsbröd med hjälp av pepparkaksformar eller använd en degsporre till att skära ut önskad form.

Lägg bröden på bakplåtspapper och grädda 7-10 minuter. Låt kallna utan duk.

 




SERVETTSKOLAN DEL III: SKJORTAN



Den här gången, i servettskolan, viker vi inte själv eftersom det finns ett fantastiskt bra klipp på hur du viker en servettskjorta. Lycka till!





Visst är resultatet fantastiskt tillsammans med tvättklämmorna på ett snöre?




FAVORITER FRÅN IB LAURSEN



Jag tycker inte bara om udda kaffekoppar och fat köpta på loppis, nej jag gillar porslin från danska Ib Laursen också. Nu börjar min samling bli rätt stor, här får ni se en del utav den. Allt kommer från deras serie Mynte och finns att köpa i mängd olika nätbutiker, det mesta av mina saker är dock köpta hos Lissie på Smaksak. Jag var hos Lissie för någon vecka sedan och fotograferade i hennes urmysiga butik, bilder därifrån kommer snart. 










HUSMORSTIPS FÖR FINA FLICKOR



Såhär inför helgen tänkte vi dela med oss av två husmorstips, båda för att se bra ut. Först ut är ett recept på en hemmagjord ansiktsmask:

1 tesked honung
1 äggula
1 halv avokado
Rör ihop, låt blandningen stå framme ett tag så att den får upp värmen. Värm lite i handen och lägg på ansiktet efter att du rengjort det. Skölj med ljummet vatten efter en kvart och avsluta med kallare vatten. Återfukta och du är en ny människa!



Nästa husmorstips är för fina vårfönster och fina vårskor. Hur många nylonstrumpor förbrukar ni tjejer på en månad? Vi uppskattar att det är ungefär två par/helg. Äntligen behöver du inte ha dåligt samvete. Använd dina gamla nylonstrumpor för att putsa speglar, fönster och/eller skor. De ger det bästa blänket!




NEW YORK + PARIS



De här affischerna av David Ehrenstråhle är helt fantastiska! Vill ha, vill ha, vill ha!


Guide to Manhattan, tyvärr slutsåld.


Guide de la ville Paris, 900 kr och kan klickas hem här. Ska man slå till?




SYSKRINET



Jag har varit på jakt efter ett fint och praktiskt syskrin ett tag. Min första tanke var att en större gammal plåtburk skulle få agera syskrin men när jag hittade detta på Panduro föll jag pladask. Det är praktiskt, fint och känns nästan som en liten möbel. 




Jag gillar locken med små glasrutor så att fina knappar, band och annat pyssel syns.






EN AV MORMORS FINA SAKER



Denna burk i tre våningar har varit min mormors, jag älskar alla tre färgerna och i kombination blir dem ännu finare. Jag har inte inte kommit på något bra att ha i den, har ni några tips? 



 










BLÅ FYND FRÅN ERIKSHJÄLPEN



Jag skrev för ett tag sedan om mina nya tekoppar och min nya kärlek för allt som har med färgen blå att göra. När jag gick förbi Erikshjälpen häromdagen hittade jag perfekt matchande skålar och tallrikar. Jag blev så himla glad och färgen stämde exakt när jag kom hem och jämförde med tekopparna. Tänk vad ett besök på Erikshjälpen kan göra!


De blå skålarna kostade 7 kr/styck. 


Tallrikarna kostade 12 kr/styck och är superfina tillsammans med skålarna.


Jag insåg även att mina delar av Rörstrands Koka blå-servis som jag fått av min mormor
passar perfekt i färg. Nu börjar därför jakten på fler delar av servisen, to be continued...




TYG FRÅN SVENSKT TENN



Blir man inte glad när man ser dessa tyger av Svenskt Tenn?








Bilderna är lånade från Svenskt Tenn





FINT PÅ SOFFBORDET



På soffbordet har jag just nu ett silvrigt fat från Åhléns, på fatet har jag en gammal honungsflaska som nu används som vas, en annan liten loppisvas och ett doftljus. Ljusstaken köpte jag på loppis i somras för fem kronor.





 




NYTT I FÖNSTRET



För några veckor sedan var jag i Stockholm för att umgås med vänner och syrran. Mina hortensior är (eller snarare var) sällskapssjuka och klarade inte av fem dagar utan mig. En tripp till Plantagen och sex vita Pelargoner senare är det fint i mina fönster igen. Hoppas att dessa är lite mer ensamvargar så att jag slipper köpa kaktusar nästa gång.






PRICKEN ÖVER I:ET



Jag har saknat ett bord och en stol där jag kan sitta och plugga och där jag kan ställa datorn när jag inte använder den. I somras kikade jag runt lite på loppisar men hittade inget perfekt, då gick jag in i mammas och pappas garage och hittade både ett supersött bord och en stol som min morfar gjort. Mormor är väl representerad hemma hos mig så därför känns det kul att ha något som morfar gjort.
Både stolen och bordet slipades med slipmaskin så att gammal färg och lack försvinner, sedan grundmålade jag dem och lät dem torka innan jag målade bordet i en vit lackfärg och stolen i fin turkos lackfärg. Bordet och stolen passar perfekt tillsammans och passar lika perfekt på deras nya plats. 


Bordet före förvandlingen


Stolen



 




FROSSERI I PLÅTBURKAR



Åh jag vill ha alla! 








Alla bilderna är lånade ifrån den här sidan, en sida som verkligen ger mycket inspiration



PROJEKT SKAFFERI



Jag har precis inlett ett projekt som man skulle kunna kalla för "Drömskafferiet". Från och med nu åker alla tråkiga förpackningar ut och ersätts av gamla loppisburkar i glas. Jag har påbörjat min samling av glasburkar, men jag har några kvar tills skafferiet är klart. Vilken tur att det snart är dags för loppis, för billiga glasburkar finns det gott om! Visst är det fantastiskt när det går att göra så mycket finare för nästan inga pengar alls? Jag återkommer såklart med det färdiga resultatet längre fram.


Såhär ser det ut idag. Jag har köpt spetsband som jag har fäst på hyllkanterna.




Etiketterna kommer från Panduro och är fästa med vanligt hushållssnöre. 





DUKA MED UDDA KOPPAR



Jag kan inte förstå caféer som köper IKEAS koppar för några kronor när det finns så många söta och lika billiga koppar ute på alla loppisar? Det är till och med fint att duka med udda koppar, se här hur min mamma brukar duka ibland! 








Allt är såklart fyndat på loppis av min mamma




TAVLOR FRÅN POLKAGRISLAND



Förra våren när jag skrev uppsats åkte jag och min kära uppsatspartner land och rike runt för att intervjua chefer och ledare på olika företag. När vi passerade Gränna blev vi akut sugna på glass och förutom en fantastiskt god glass fick jag även med mig några gamla reklamaffischer hem. Affischerna hänger numera i mitt kök och jag blir lika glad varje gång jag ser dem.
Varning för bildregn!














En Igloo för 50 öre, tack!




"Ge barnen energimål.."




TIPS PÅ INSPIRERANDE BLOGGAR



Här kommer lite tips på några bloggar som jag kikar in hos när jag behöver inredningsinspiration!

http://hviturlakkris.blogspot.se/

http://www.underbaraclaras.com/

http://loppisliv.blogspot.se/

http://vitaranunkler.blogspot.se/

http://vintage-house.blogspot.se/

Jag hoppas att några av dessa även blir era favoriter.










SERVETTSKOLAN DEL II: HJÄRTAT



Vi tycker att det är på sin plats för Servettskolans andra, och lite mer kärleksfulla, del. Lycka till!


Vik ut servetten.


Vik servetten på mitten. 


Vik över servetternas ändar så att de möts längs mitten.  


Ser det ut såhär är ni på rätt väg!


Vänd på servetten och vik ner hörnen. Pressa ordentligt så att de stannar. 


Vänd och ni har ett fint hjärta! 


Fortsätt med temat och använd hjärtformade placeringskort.
Dessa fina kommer från Panduro och kostar 30 kr för 24 stycken, finns även i vita och röda.




ETT UDDA KAFFEFAT



Som jag skrivit tidigare hittar man ofta fint porslin på loppis, i somras köpte jag en hel del udda kaffefat bara för att de var söta. Ett av faten har jag olika färska örter på, nu står en kruka med basilika på de prickiga fatet. 




 




GLAD PÅSK FRÅN POLEN



Vi vill bara önska er alla en glad påsk! Nu åker vi till broarnas stad Wroclaw i Polen för att shoppa och ha det trevligt. Självklart har vi förberett inlägg så att er påskläsning är räddad. Ha en underbar helg!


Bilden är lånad härifrån.




DRÖMMEN OM EN KÖKSSOFFA



Jag vill verkligen ha en kökssoffa. Det ska vara en liten och söt som passar bra med mina pinnstolar. Kökssoffa hamnar alltså på önskelistan inför sommarens alla loppisar. Jag har ingen aning om vart jag ska ha den och jag har inte plats för den, men det har ju inte hindrat mig förr.




Underbaraclara har i mina ögon den perfekta kökssoffan.





EN LITEN PÅSKPRESENT



Jag fick en tidig påskpresent av mina föräldrar, nämligen dessa söta små hönor som är köpta i en inredningsbutik i Lund. De passar perfekt hemma hos mig och jag blev riktigt glad för dem!








EN KÖKSSTOL FRÅN GARAGET



Det är inte bara på loppis jag fyndar, nej ibland gör jag fynd hemma i mammas och pappas garage också. Ett av mina senare fynd jag gjort där är denna pinnstol som jag målade i en fin pastellig ljusrosa färg. Den står nu hemma i mitt kök och pryder sin plats.
Jag slipade först stolen innan jag målade den en gång med en vit grundfärg. När stolen torkat målade den i två omgångar med den ljusrosa lackfärgen.


Så här såg stolen ut innan jag tog fram slipmaskinen och färgburkarna


Så här fin blev den!



 



 




ROSA HÖNOR



Vi fortsätter på påsktemat och jag tänkte visa det sötaste som jag har i mitt kök - mina rosa äggvärmande hönor. Dessa fyndade jag på Village i Lund när de hade utförsäljning, 2 kr/styck fick jag betala och som ni förstår gjorde inte priset direkt ont. 


Visst bli man lite glad av att titta på dem?




ATT BLÅSA ÄGG



Mitt påskris går helt i vitt, och lite grönt av de fina knopparna som börjar komma. Jag bestämde mig för att återuppleva dagis och blåsa ägg att hänga i påskriset. Vill ni också prova? Gör såhär:

Ta ut äggen från kylskåpet så att de får rumstemperatur.
Skölj av äggen.
Skaka ägget försiktigt.
Ta en nål och gör hål som är ungefär såhär stora "O" på både den trubbiga och spetsiga sidan.
Blås i det ena hålet tills ägget är tomt.
Ta superlim eller genomskinligt tejp och fäst en tunn tråd (jag tog vit sytråd) så att äggen kan hänga fint i riset.
Ett tips är att låta det gå en stund mellan varje ägg som ni blåser, ni kommer förstå vad jag menar. Jag hade träningsvärk bakom öronen dagen efter!



Lycka till!




FINT FRÅN RICE



Sist jag var på Smaksak köpte jag lite fina och färgglada saker från det danska märket RICE, platsglasen är perfekta att ha på picknicken eller bara ute på balkongen. Att färgerna är så fina gör det hela mycket roligare! 






 




DO'S AND DON'TS PÅ LOPPIS



Ni får inte missa vårt senaste inlägg på cravingz.se, inlägget hittar ni här!






SÅ DIN KRASSE I ETT ÄGG



Här kommer ett litet tips på hur ni kan så smörgåskrasse och påskpynta samtidigt. Laga eller baka något med mycket ägg, skölj ur äggen och låt dem torka, fyll äggen med blomjord och häll lite krassefrö på jorden. Avsluta med att vattna lite lätt på fröna. Det tar ca 7-10 dagar för krassen att växa, gör det nu så blir det lagom till påsk!





 










RSS 2.0
bloglovin

© Anna & Frida (gammalsomny.blogg.se)