PORSLIN FRÅN PIP STUDIO



När jag slutade på mitt förra jobb fick jag underbart fina presenter från min kollegor. Något jag blev extra glad över var kaffekopparna från Pip Studio, de är perfekta i storlek och är smyckade med söta fåglar och fina mönster. Nu har jag utökat min samling med några skålar och en liten mjölkkanna.





















 

 




PETIT BROCANTE DEN 21 APRIL



Den 21 april firar bästa Goa ett år som butikägare av min favoritaffär Mor Augustas Garage, detta firar hon genom att bjuda in en del andra bloggare som tillsammans ska anordna en loppis i trädgården, jag tror på stordåd. Goa ha en helt underbar stil och jag hoppas komma hem med en hel del fynd. Bor ni i Skåne och gillar loppis, skriv då in den 21 april kl 11 i kalendern. 






SERVETTRINGARNA SOM BLEV FLER



En läsare kommenterade inlägget om mina servettringar som jag fyndade på Erikshjälpen för några veckor sedan. Hon skrev att hon hade likadana och frågade om jag ville köpa hennes - JA, såklart ville jag det! Tio söta silverringar med rosetter kom hem i ett fint paket. Tänk vad glad jag blev. 






INSPIRERA MERA



En bild med loppisinspiration säger mer än tusen ord, håller ni inte med?












Bilderna är lånade härifrån





PÅSKPYNT FÖR LATMASKAR



Förra veckan köpte jag pysselkit på panduro för 99 kr, i kitet fanns åtta stycken träägg, en pensel, hobbyfärg, lim, lite olika band, blommor och pärlor som man kunde smycka äggen med. Jag valde att måla äggen i fyra olika färger, några fick prickar och resten fick fina band. För att påskriset skulle bli ännu finare satte jag dit lite ljusrosa fjädrar, även dem är köpte på panduro. Jag blev jättenöjd med resultatet!













SAME SAME BUT DIFFERENT



Har vi berättat att vi bor grannar, i samma hus, att vi kan surfa på samma bredband, att vi kan vinka till varandra på balkongerna? Och att vi bor i identiska lägenheter? De är i alla fall identiska till planlösningen, vilket man inte kan tro eftersom de upplevs som helt olika. Vi tänkte bjuda på lite bilder från våra lägenheter, same same but different.


Hemma hos Anna i A-trappan.


Hemma hos Frida i C-trappan.


Hemma hos Anna i A-trappan.


Hemma hos Frida i C-trappan.


Hemma hos Anna i A-trappan.


Hemma hos Frida i C-trappan.







VÅRIGT PÅ VÄGGEN



Jag har ju redan visat er min tavelvägg och sa senast att jag skulle uppdatera bilderna. Nu har jag äntligen kommit till skott och gjort det. Här är mina favoriter bland de nya tidningsurklippen. 








Den bästa enligt mig. Jag älskar ramen som har varit min mormors. 




SÄG NEJ TILL BESTICKLÅDOR



Vissa saker kan ur inredningssynpunkt vara otroligt tråkiga. Som besticklådor till exempel, det tycker jag är tråkigt. Praktiskt såklart, men tråkigt. I mitt köksfönster står mina bestick i en glasburk, allt är fyndat på loppis för nästan inga pengar alls. Inspirationen har jag fått från den här bloggen.



Spetsduken har varit min mormors. Det finns hundratals likadana att fynda på loppis. 




TALLRIKSHYLLAN



När jag hade bott in mig lite i min lägenhet kände jag att jag saknade en hylla i vardagsrummet. Det fanns ju inget att vänta på så jag gjorde slag i saken och budade hem en tallrikshylla på Tradera. Man behöver såklart inte alltid använda saker till det som de är ämnade för, så min tallrikshylla är inte till för tallrikar utan för lite mysigt småplock. 

Hyllan kostade 280 kr. På den har jag min dalahäst som jag fick av Frida i julklapp,
böcker, the shoebox, min mormors gamla väckarklocka, mina första ryska dockor som
förhoppningsvis snart blir fler och en ljuslykta från Åhléns. Ja, lite småplock helt enkelt. 




LOPPISAR I STOCKHOLM I APRIL



Vi fick ett önskemål om att sammanställa ett loppisschema över Stockholms loppisar, så vi börjar med vad april har att erbjuda alla er stockholmare. Vi vill dock tillägga att vi inte besökt någon utav dessa så vi vågar inte rekomendera dem. Men det kan kanske ni göra om någon varit extra bra?
1 april: Veddestaloppis, Girovägen 8 i Veddesta Järfälla kommun, 10.00

1 april: MEAGALOPPIS, Jakobsberg Sporthall Järfälla kommun, 10.00

1 april: Loppis på Gärdet, Sandhamnsgatan 81, kl 11.00

15 april: Frestaskolan, Älvhagsvägen 15 Upplands Väsby, kl 09.00

22 april: Lavalhallen, Winborgsväg 1 Järla Sjö Nacka, kl 11.00

29 april: Tyresö bygdegård, Kyrkvägen 7 Tyresö, kl 13.00

26 maj - 7 oktober varje lördag och söndag ordnas Sveriges största backluckeloppis på Täby Galopp, läs mer om det här.
Oj vad vi längtar efter dessa skyltar som man hittar längst många vägar under den riktiga loppissäsongen,snart är vi där!






DEN ENDA IKEAMÖBELN



Hemma hos mig finns inte en enda möbel från IKEA, fram till för en vecka sedan. Jag var ute efter ett runt balkongbord vilket var lättare sagt än gjort. IKEA levererade denna gång och jag är mycket nöjd med bordet som heter LINDVED och kostar 199 kr. Det var väldigt enkelt att montera, så det finns ingen risk för tårar om ni köper hem detta. 


De prickiga kopparna fyndade jag på loppis i somras.
De ska få blommor i sig och stå på bordet när det blir lite varmare.




FÖR MINA TYGER



Innan jul köpte jag en trådkorg som jag då inte visste vad jag skulle ha till men jag tyckte så mycket om den att jag var tvungen att låta den följa med mig hem. Nu fungerar den som en utmärkt tygförvaring. Jag gillar verkligen öppen förvaring, det skapar myskänsla tycker jag.


Trådkorg från Village, 70% REA dessutom!






EN TREVÅNINGSBURK PÅ LOPPIS



Gamla burkar går som smör på loppisar, ofta försvinner de på ett kick men har man riktigt tur så kan man göra ett fynd, istället för att köpa dem dyrt på Tradera eller i någon butik. Denna trevåningsburk från Triett med matchande kanna från Kockums hittade jag på en loppis i somras, priset för dem tillsammans var 70 kronor. 










EN TRIPP ÖVER SUNDET



Funderar på att ta en tur till grannlandet och våldgästa denna tjejen som bor i en helt crazy lägenhet med massa pasteller och roliga saker, kolla bara!










Bilderna är lånade härifrån





DEN TREDJE GLASBOXEN



Jag skrev för ett tag sedan om vad jag hade stoppat i mina fina glasboxar. Nu är även den tredje fylld, med påskliljor! Jag är mycket nöjd med resultatet och har konstaterat att jag älskar kombinationen glas och lökväxter. 










KORGSTOL+VIT SPRAYFÄRG=FINARE KORGSTOL



Som ni vet håller jag på att fixa min balkong så att det kan bli vårens favoritställe. Jag har länge velat ha en korgstol för att jag tycker det är så fint och ser så himla mysigt ut. Jag hittade en på Blocket för 100 kr och slog till direkt. Den var dock inte vit som jag ville men det är givetvis aldrig ett problem för en pysselsjäl som mig.


Före


Två lager med vit halvblank sprayfärg senare blev den precis som jag ville 
ha den och jag är säker på att jag kommer spendera många timmar i solen här .



Jag sydde en kudde till den också, när jag ändå var igång.




OCH VINNAREN ÄR



Vi vill säga grattis till Lisa - kreativ bakning som är vinnaren av vår tävling, som även var en vårtävling! Lisa tycker att det bästa med våren är "när man ser hur allt omkring sig vaknar till liv. Små knoppar dyker upp både på marken och på träden, fåglarna kvittrar, solen skiner mer och längre för var dag. Människorna blir gladare och piggare och livet känns på kort tid så mycket bättre. Känslan av att dra på sig ett par converse & en skinnjacka, köpa årets första glass och sätta sig på en uteservering i stan och gassa i solen - oslagbart! ♥"

Motiveringen lyder: Lisa, du fick med allt som vi själva älskar med våren och vi fick vårkänslor bara av att läsa din kommentar! Maila din adress till [email protected] och priset kommer en vacker vårdag med posten.


Idag tog Frida ett foto på en Tusensköna, fantastiskt!






VÅRTECKEN FRÅN SKÅNE



Ett av de första riktiga vårtecknet enligt mig är när alla snödroppar och vintergäck kommer upp, i Lund där vi bor finns detstora hav av dessa små söta blommor i parkerna, jag plockade några och satte dem i en lite rolig vas som inhandlades på loppis i somras. 












LOPPISAR I APRIL



Loppissäsongen närmar sig med stormsteg och vi får en kick av att det i stort sett bara är två veckor kvar tills man kan välja och vraka bland loppisar i Skåne - varje helg i tre månader! Vi vill såklart se så många av er som möjligt fynda på loppisar, därför kommer här ett schema över loppisar i april i Skåne.

6 april: Gamla Klubbvillan, Svenstorps IP, 10-12
6 april: Lunnarps IF, Idrottsplatsen Lunnarp, 10-13
6 april: Röda Korset Sydkretsen, Pilevallsskolan i Trelleborg, 10-13
6 april: Glimåkra Antik- och samlarmarknad, 9-15.
6 april: Venestads Idrottsplats, Tavelloppis under Konstrundan på Österlen, 10-13

7 april: Degeberga GOIF, Inomhusloppis vid Idrottsplatsen i Degeberga, 10-13

8 april: Bordsloppis Gislövs Stjärna, Gislöv, 11.00

9 april: Lunds Stora Arenaloppis, 300 bord i Färs & Frosta Sparbanks Arena, 11-15

14 april: Lions Club Skurup, Loppis i Örsjö, 10.00

15 april: Hässleholmsmässan, Hässleholmsgården i Hässleholm, 10.00
15 april: Jätteloppis i Idrottens Hus, Helsingborg, 10-16

Vi kan såklart inte garantera att alla loppisar finns med på listan, vi kan ha missat någon. Om vi upptäcker det meddelar vi såklart det. Om ni upptäcker det är vi glada om ni berättar för oss!




FÖLJ OSS VIA BLOGLOVIN



Ni vet att ni kan följa oss via bloglovin? På det viset kan ni lätt hålla koll på när vi skriver något nytt här på bloggen, mycket smart tycker vi. Här hittar ni oss!






KLIPP OCH KLISTRA



Idag varvar jag tentaplugg med pyssel, en perfekt kombination om ni frågar mig. Fick ett plötsligt sug efter att fylla en tom ram som jag hittade i mina gömmor. Med hjälp av två nummer från favorittidningen Isabellas, en sax och en lite för lång pluggpaus fyllde jag ramen med några härliga och för mig inspirerande bilder.




Baksidan av min inspirationstavla


Framsidan, blommor, pasteller och väldigt Frida




TÄVLA OCH VINN SIGNERAT GAMMALSOMNY



Vi gillar att pyssla och tänkte därför ge er möjligheten att ta del av resultatet. Tävla om att vinna denna fina hemsydda kökshandduk med matchande disktrasa signerad gammalsomny samt två fina mintgröna köksredskap! Vi garanterar att det piffar upp köket och det är en perfekt present att lägga i påskägget.

Såhär gör ni:
1. Kommentera detta inlägg genom att svara på frågan: Vad är det bästa med våren?
2. Håll tummarna för att vi väljer just dig!

Tävlingen är avslutad, vinnaren avslöjas inom kort! Stort tack till alla som varit med!




Lycka till!




GAMMALSOMNY I SAMARBETE MED CRAVINGZ.SE



Ja, ni läste rätt! Vi kommer framöver att blogga varannan vecka för cravingz.se, vilket vi är otroligt, fantastiskt och underbart glada över! Denna vecka är gammalsomny In the Limelight där ni kan läsa en kort intervju med oss. Vi nämns även i den här vassa och underhållande bloggen, vilket har medfört att vi varit tvunga att nypa oss själva i armen både en och två gånger under dagen. 








LOPPIS I GENARP



Dagen efter loppisen i Löberöd var det dags för Genarps IF att arrangera en loppmarknad. Där var det visning 30 minuter innan starten, vilket jag tycker är bra eftersom man får chans att titta runt och se om det är något som man bara måste ha. Jag fastande vid trasmattor precis som på många andra av sommarens loppisar, trasmattan jag fick med mig hem blev inte så bra som jag tänkte att den skulle bli så den fick aldrig någon chans att pryda mitt golv. Jag fyndade däremot min fina pall som både målats och klätts om i efterhand.

Loppisen var bra uppdelad och jag kände aldrig någon stress över att jag inte kom fram till borden. Ett litet minus för utbudet av porslin och glas, men det vägdes upp eftersom Genarps IF serverade sommarens bästa loppiskorv. 








Pallen är ommålad och klädd med ett nytt småblommigt tyg







TRE GRÖNA FAVORITER



För ungefär ett år sedan började jag dricka grönt te istället för svart. Nu finns det inget bättre och för de som påstår att något annat än grönt te är livets dryck, så har ni fel. Eller jag tycker iallafall det. Dessutom är det så himla mysigt att köpa te - små söta butiker, plåtburkar, små fina påsar och doften. Jag tänkte ge er mina tre gröna favoriter.


Jordgubb & Champagne, ett perfekt kvällste.
Hur fint är det inte med jurdgubbarna och rosorna? 


Safari, lite friskare och passar utmärkt på morgonen.


Sist men absolut inte minst: Mareld, fungerar alltid, alltid, alltid!




CHECK PÅ ÖNSKELISTAN



För ett tag sedan fick jag för mig att jag bara var tvungen att köpa en specifik bricka. Ni vet en bricka i metall med en mönstrad kant som nästan liknar spetsmönster? Hur som helst, den stod överst på önskelistan. När Frida skickade ett mms från Hörby loppisden där brickan blev jag så otroligt glad! För 40 kr blev den min - Tack Frida!








INSPIRATION FRÅN LEVA & BO



Vardagslyx för mig är en kopp grönt te i soffan med en inredningstidning. Jag älskar Expressens bilaga Leva & Bo - den är bra, billig och kommer två gånger i månaden. Där får jag massor med tips och idéer från och det är inte saker som är jättedyra eller svåra att få tag på. 




Jag har börjat klippa ut fina bilder till min uppdaterade tavelvägg.




LEILA VS. LOPPIS



Att göra ett riktigt bra fynd på loppis kan vi leva länge på, väldigt länge faktiskt. I somras fyndade jag en emaljbringare på Hörbys loppis, den fick jag betala 15 kronor för. När jag idag tittade in i Leilas webbutik fick jag syn på en snarlik bringare, den enda och rätt stora skillnaden var priset. Länge leve loppisar!

Denna finns att köpa hos Leila för 399 kronor


Denna fyndade jag i Hörby för 15 kronor


 




SERVETTSKOLAN DEL I: NÄCKROSEN



Vi tänkte dra igång en liten servettskola här. De kommer helt enkelt vara en liten skola där vi ger lite tips på hur man kan vika fina servetter. Vi startar upp med en av Annas favoriter: Näckrosen.


Vik upp hela servetten och lägg den med avigsidan upp.


Vik in hörnen mot mitten.


Vik in hörnen mot mitten en gång till.


När det ser ut såhär vänder du på servetten så att flikarna hamnar mot bordet. 


Vik in hörnen mot mitten igen.


Ta tag i mitten av fyrkanten med fingertopparna. 


På baksidan finns flikarna som du vecklar ut.


Vekla även ut de tunnare flikarna som blir näckrosens blad när du vänder på den. 


Vänd och forma tills du är nöjd. Titta vad fint!
Ett tips är att lägga en chokladbit eller bordsplaceringskortet i rosen när du dukar.






BLÅTT, BLÅTT, BLÅTT



Jag har totalt snöat in på blå nyanser, i alla former! Blått kombinerat med mintgrönt och lavendellila är den enda färgkombinationen som jag ser för tillfället. Också lite turkost till det. Jag har letat efter nya temuggar ett bra tag och har liksom inte riktigt kunnat bestämma mig för vad jag vill ha. För ett par veckor sedan var jag inne på Indiska och såg ett par mörkblå som jag tyckte var helt okej på plats. Nu i efterhand förstod jag att jag var tvungen att köpa dem för jag har inte kunnat sluta tänka på de stora, härligt kornblå temuggarna. Så givetvis gick jag tillbaka och nu är de mina! Projektet mot ett mer blått hem är därmed startat.


69 kr/styck och de finns i fler färger.
Jag borde kanske köpa två till när jag tänker efter.

Och förresten, guldkant + mikro = fyrverkerier. Ja, jag testade.





PÅ MIN STEGE



När jag bodde i min förra lägenhet hade jag en vit stege i badrummet till mina handdukar, när jag flyttade en trappa upp fick tyvärr inte stegen plats i badrummet. Nu fyller stegen en helt ny men ack så viktig funktion. 








FÖRENA NYTTA MED NÖJE



Att kombinera välgörenhet med loppis tycker vi är en lysande idé. Detta är precis vad Veberöds gymnastikförening har gjort, lördagen den 31 mars arrangerar föreningen en loppmarknad till förmån för barncancerfonden. Efter loppisen får man dessutom chans att testa på spinning, helt gratis! Veberöd ligger ca 4 mil ifrån Malmö, är ni i närheten, tveka då inte att förena nytta med nöje.






PROJEKT: BALKONG



Jag flyttade in i min lägenhet i slutet av augusti förra året och jag hade minst sagt fullt upp med att renovera möbler och inreda inne i lägenheten. Jag lämnade därför balkongen till vårens projekt och vet ni, nu är det ju vår! Jag känner att jag behöver lite inspiration innan jag bestämmer mig för vad jag vill göra med balkongen. Jag tänkte dela med mig av några inspirationsbilder. Titta och njut!








Alla bilderna kommer från Alvhem Mäkleri.

Jag har redan bestämt mig för vita balkongmöbler, och jag har påbörjat ett projekt med en korgstol som jag ska visa er senare. Och det är tydligen obligatorisk med saft på balkongen också, enligt bilderna iallafall. 




SKOR FÖR SMÅ



Som ni säkert förstått har både jag och Frida en speciell kärlek till gamla saker. Därför får mina allra första skor pryda min tallrikshylla, nästan 23 år gamla. Givetvis är deras plats ovanpå the shoebox.




Lite gulligt tycker jag.




TILL KAFFEREPET



En liten kaka som är busenkel att svänga ihop och ruskigt god är dumlekakan, här har ni receptet!

Till 24 kakor:
200 g smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
24 dumlekolor
24 noblesseflan (en liten ask)
Blanda smör, strösocker, vetemjöl och bakpulver till en deg. Låt den vila i kylen en stund. Rulla sedan degen till kulor och lägg i bakformar på en plåt. Tryck ner en dumlekola i varje form. Grädda kakorna mitt i ugnen i 175 grader, i 10-15 minuter. Lägg ett noblesseflarn på varje kaka medan de fortfarande är varma. Låt dem sedan svalna, servera med en god kipp kaffe eller varför inte en kopp te!






















LEILAS GENERAL STORE



Leila är en stor inspirationskälla för mig, när jag tittar på hennes olika tvprogram bryr jag mig inte så mycket om vad hon lagar eller vad hon bakar utan jag stirrar mig mest blind på hennes fantastiska inredning. Jag vill ha allt. Därför blev jag riktigt glad när jag fick reda på att Leila nu öppnat en webbutik, där man kan hitta mängder av fina saker till köket. Jag fastnade för de pastellfärgade grytorna, skålarna och Anna blev kär i drinkunderläggen. Nu ska jag bara deala med mig själv om det blir en eller två grytor!



Båda grytorna kostar 249 kr/st, skålset 699 kr, bakform Eiffeltornet 99 kr, drinkunderlägg 119 kr. 

 

 


 




GLASBOXARNA HAS ARRIVED



Jag skrev för ett tag sedan om tre glasboxar som jag beställde. Alla tre har nu kommit och två av dem har fått sällskap av ett vitt blockljus och sju fina gamla trådrullar som jag fyndade på tradera. Jag har inte bestämt innehållet i den tredje boxen än, så vi får helt enkelt se vad som kan tänkas hamna i den framöver. Glasboxarna är köpta här och här.











LOPPISBOKEN



Startade dagen med ett klick på adlibris, har länge varit sugen på Loppisboken och idag slog jag till. Boken är fylld med härliga bilder på gamla saker som nu fyller nya funktioner, tips på hur man dukar med udda koppar och många hederliga husmorstips.
Jag tror att Anna och jag kommer bläddra i Loppisboken i många timmar och förhoppningsvis få massa inspiration inför loppissäsongen 2012.



Loppisboken


Bringaren blir tandborstglas

Bildena är lånade härifrån








ETT KLICK PÅ H.M HOME



Våren innebär tydligen nya saker i lägenheten i min värld. Idag blev det ett klick inne på H.M Home, tre nya kuddar till soffan med härliga pastelliga inslag slår aldrig fel.


En sån här liten sötnos fast i levande form tillhör min familj



Jag gillar mönstret


Fjärilar och fåglar har jag snöat in på, kuddarna finns på H.M, med koden 9680 får du 25 % på valfri vara





VI FICK EN FRÅGA



Vi fick en fråga om när Löberöds IF har loppis i sommar, detta tog vå såklart reda på och loppisen går av stapeln lördagen den 18 augusti, tiden är inte satt än. Läs vad vi tyckte om förra årets loppis i Löberöd här!


Det tar cirka 20 minuter med bil från Lund till Löberöd, vi ses där i sommar!




BLOMMIGT VÅRTECKEN



Nu är det vår och då är det obligatoriskt att ha krispiga tulpaner utspridda i fina loppisvaser! Man blir lite gladare av att vakna upp och komma hem till dem. Tänk att något så litet kan göra så mycket. 


Rosa som matchar Carrie.




Franska tulpaner är mina favoriter, så även Emma Elwins där bilden är lånad ifrån. 




EN KOPP BLIR EN LJUSSTAKE



När jag var på loppis i Hörby köpte jag en gammal kaffekopp, när jag såg den tänkte jag att den skulle bli söt som ljusstake, med hjälp av några ljushylsor från panduro som jag klistrade fast i botten av kaffekoppen förvandlades den till en ljusstake på mindre än en minut. Busenkelt och sött om du frågar mig! 









LOPPIS I HUVUDSTADEN



Min syster är nyinflyttad i vår fantastiskt vackra huvudstad (som för övrigt är en av mina absoluta favoritstäder) och testade för ett tag sedan storstadsloppis. Jag krävde givetvis en rapport och lite bilder av henne. Loppisen låg i Solna och recensionen lyder som följande: Otroligt mycket folk! Ungefär halva loppisen bestod av fina gamla saker och halva bestod snarare av IKEA-möbler som folk tröttnat på, vilket kanske inte är fullt så intressant om du frågar mig och min syster. Absolut värt besöket men det går inte att jämföra med en loppis i Skåne.




Syrran fyndade två vinylskivor som är fina på en tavellist och en fin gammal ram. 




ÖVERST PÅ ÖNSKELISTAN



Idag tog jag sovmorgon och har haft en förmiddag full av pyssel, fix och stök. Ibland är det bara underbart att vara student och ge sig själv ledigt en förmiddag. Jag älskar att fixa och dona hemma men det är något som saknas hos mig för att det ska vara helt perfekt.

Överst på önskelistan, som förvandlas till en inköpslista när loppissäsongen sätter igång, hamnar alltså en gammal genuin radio.


Bilden är lånad från den här bloggen.



Hittar jag inte någon fin på loppis köper jag nog den här söta från Roberts.





EN BROTHER HAR FLYTTAT IN



Förra julen fick jag pengar av mina föräldrar i julklapp för att jag skulle köpa en egen symaskin. Det gick inte så bra med symaskinsköpet för pengarna gick till en soffa i nya lägenheten istället. Men nu kände jag att det var dags att investera i en symaskin för att jag slipper låna mammas varje gång jag vill sy. I en liten syaffär, som antagligen har funnits i hundra år, köpte jag den här av världens sötaste gråhåriga gubbe. Han var proffs på symaskiner så jag kunde inte låta bli att slå till!




Maskinen är av märket Brother och kostade 1499 kr.




LOPPISINSPIRATION



Här kommer ett bildregn av olika sorters loppisinspiration!

















Alla bilderna är lånade härifrån





I EN GLASKUPA



Mamma och jag har ofta samma smak när det gäller inredning och den senaste inredningsdetaljen som fått flytta in hemma hos mina föräldrar på landet och hemma hos mig inne i stan är glaskupan. Mamma har sin i hallen och just nu flyter det omkring små vita rosenknoppar i den, hur sött som helst om ni frågar mig!











BABETTES KAFFERI



I Linköping finns ett nyöppnat café som heter Babettes kafferi. Där är så fint att man kan sitta och titta på alltifrån en fin pall till de fantastiska kakorna i flera timmar. Och hungrig behöver man inte vara orolig för att vara heller! Varsågoda, njut av bildregnet!








Ovanstående bilder är lånade från Babettes hemsida.


Jättesöta koppar!


Så himla fint med en ljusslinga av gamla lampskärmar!




VILL OCH SKA HA



Gissa om jag blev överlycklig när jag kikade in på Åhléns hemsida och såg denna skönhet bland nyheterna. Jag har länge velat ha en provdocka, jag tycker att dom är så fina och skulle bli en perfekt inredningsdetalj hemma hos mig. Priset är ett pangpris när jag jämför med andra provdockor som jag har tittat på. Om det blir ett besök på Åhlèns i dagarna? Svar JA! 


Finns att köpa på Åhléns för 599 kronor





INREDNINGSPARTY



I söndags var jag bjuden hem till min vän Frida på homeparty med inredning från Zelected by Houze. Väldigt trevligt att kunna vara 15 personer hemma i en mysig lägenhet för att titta på och, om man vill, köpa inredning och dessutom fika på hembakade kakor samtidigt. 








De här höga ljusstakarna tyckte jag var jättefina! De liknar nästan gamla krokiga spik.
De fick dock tyvärr inte följa med mig hem, jag har lite köpstopp när det
gäller fina saker eftersom jag inte har plats för allt!


Det bästa med inredningspartyt var Fridas goda fika.
Morotskaka, kärleksmums, frukt och te. 




ROSETT OCH SERVETT



Jag gick förbi Erikshjälpen i Lund i veckan och kunde bara inte låta bli att gå in och titta. Det är jag glad över att jag inte kunde låta bli för hem kom jag två jättefina servettringar rikare. 


Jag är lite besviken över att det bara fanns två. Men det är ju fint att blanda så
nu hamnar fler servettringar på inköpslistan till loppissäsongen.




INNAN JAG FYLLER 30



Jag är inte så mycket för värstingmaskiner i köket men jag bara måste ha är en köksmaskin från Kitchen Aid, inte nog med att dom är extremt användbara och håller förhoppningsvis livet ut, dom är ju bara SÅ fina. Det svåraste är bara att välja vilken färg, här är mina tre favoriter.







Dessa finns att köpa här




LOPPIS I LÖBERÖD



Lördagen den 20/8 stod Löberöds IF som värdar för fotbollsföreningens loppmarknad. Största missen denna dag var att vi tog fel på tiden och kom 20 minuter för sent, sånt får bara inte hända. Det var en blanding av panik och illamående som attakerade mig när vi parkerade bilen och såg till våra stora fasa att det var fullt med människor inne på loppmarknaden och flera stycken som redan kom bärande på sina fynd. Naturligtvis var inte allt slut när vi väl kom in. Jag fick tag på en trasmatta med fläckar, åtta blommiga tallrikar, en liten mjölkkanna och en vas. Loppisen i sin helhet var ganska bra, alla prylar var tydligt uppdelade och det var relativt lätt att komma fram till borden och spana, det fanns ett stort utbud av småsaker och porslin men relativt lite möbler. Loppisens allra största minus går till den kokta och skinnlösa korven. Trots felaktig tid och mindre god korv är loppisen i Löberöd med på sommarens loppiskarta.



Riktigt så här rymligt är det inte när loppisen är i full gång







DET KOSTAR INTE ATT TITTA



Jag skulle kunna tillbringa timme efter timme vid datorn för att inspireras när det gäller inredning. När jag verkligen vill drömma mig bort och hämta inspiration gör jag det genom olika fastighetsbyråers hemsidor. Det finns så otroligt många fina hem - och det absolut bästa är att det inte kostar något att titta!


Om jag någon gång får välja själv kommer mitt köksgolv att se hur såhär.


Visst vill man typ äta upp det här rummet?


I min drömvärld har jag ett skafferi som detta, fast lite mer välfyllt såklart!


Provdocka i sovrummet, behöver jag säga mer?


Jag gillar lager på lager när det gäller mattor. Fast trasmattor är finare, tycker jag.


Alla bilderna är lånade från Alvhem Mäkleri (de har en inspirationsflik som rekommenderas!).





VIOLÁ, FÖRKLÄDE BY ANNA



Förkläde nummer ett är nu färdigt och har dessutom fått en ny ägare - Grattis på födelsedagen, Mamma! Det är inte alls speciellt svårt att sy ett förkläde, det krävs bara lite tid och tålamod. För er som vill anta utmaningen kommer en lite guide för hur jag syr mina förkläden. Tygerna kommer från Stoff & Stil, mer om det kan ni läsa här.


Jag tog ett förkläde som jag hade hemma som mall. Lägg till cirka 1-2 cm till sömsmån när du klipper.
Sicksacka kanterna och fålla med vanlig raksöm.


Klipp ut "remsor" till banden och sicksacka. Stryk in kanterna.
Vik remsan på mitten och stryk. Sy med raksöm och fäst banden på förklädet där du vill ha dem.


Klipp ut en bit tyg till fickan. Sicksacka och stryk in kanterna.
Sy fast fickan där du vill ha den med vanlig raksöm.


Om du vill piffa till ditt förkläde kan du sy en volang längst ner. Klipp en bredare remsa, sicksacka och stryk in kanterna. Fålla längst ner. Fäst remsan i förklädet veckat, nåla och sy med vanlig raksöm. Fålla in sidorna. Vill du piffa ytterligare - sy fast ett virkat band med vanlig raksöm (jag valde lite längre stygn för att sömmen inte skulle synas för mycket). 


Färdigt!




PALLEN FRÅN GENARP



På Genarps loppis hittade jag en pall som då inte såg mycket ut för världen men som definitivt hade potential. För en tjuga blev den min och nu står den omgjord och fin framför stolen från Rynge.

Pallen hade beiga ben och en sits klädd med ett brunt filttyg, inte riktigt min stil om jag säger så. Första steget i förvandligen var att ta bort det bruna tyget, under det gömde sig ett vitt tygg som jag lät bli kvar, efter det slipade jag benen och målade dem med en vit lackfärg i två omgångar, när färgen torkat klädde jag sitsen med ett småblommigt tyg som jag hade hemma. Eftersom jag tyvärr inte har någon bild före förvandlingen kan jag bara berätta att det faktiskt inte går att se att det är samma pall, jag är så nöjd med slutresultatet och pallen är ett av mina favoritköp från loppissäsongen 2011. 









GÖR FINT MED LÄSNING



Jag är mer en tidningstjej än en boktjej, både när det gäller att läsa och att inreda. Jag har startat ett projekt som antagligen inte kommer att avslutas förrän om typ två år. Projektet är att samla på Elle-tidningar, och målet är det här: 



Såhär vill jag att det ska se ut i en hörna hemma hos mig.
Hur fint är det inte med kombinationen tidningshög,
vinylskivor och gamla tavlor med motivet mot väggen?
Jättefint tycker jag. Bilden är lånad från Emma Elwin.




Idag ser det ut såhär. Tidningshögen bor i fönsterkarmen och växer sakta men säkert.
Jag längtar tills jag har tillräckligt många så att jag kan flytta ner högen till golvet.
Förresten, lägg märke till att mina hortensior lever och fortfarande är lika fina!




KONSTVERK ATT ÄTA



Tänk om man hade varit så här bra på att baka, kan man verkligen kalla dessa för bakverk? Vi skulle snarare vilja kalla dem för konstverk. Den här norska tjejen har en väldigt inspirerande blogg när det kommer till det söta i köket. Titta och njut!










Alla bilderna är lånade härifrån





MINNS NI MIN CLIFFHANGER?



När jag berättade om mitt matbord som jag köpte på auktion i somras avslutade jag inlägget med att jag fick någonting annat med mig hem på köpet som jag skulle berätta om senare. Ja, en cliffhanger helt enkelt. Nu är stunden inne och jag ska berätta för er att jag fick husdjur i form av så kallat trämask som bodde i mitt bord. 

Det började med att jag upptäckte små högar av "trämjöl" på golvet under bordet. Jag tänkte att det antagligen bara var för att bordet är så gammalt. Men icke. Efter två månader med små högar under bordet googlade jag "djur som äter trä" och konstaterade att jag var sambo, flera gånger om. 

Trämask heter egentligen Strimmig trägnagare och är små skalbaggar vars larver lever i trä (behöver jag säga mer?). Trämasken angriper både hus, möbler och andra träföremål. Det bildas små hål som är cirka 2 mm i diameter av trämasken, också fint trämjöl som jag skrev. 

Det finns inte så bra information och tips om hur man blir av med trämask på internet. Jag testade att pensla på balsamterpentin som finns att köpa i välsorterade färgaffärer efter att ha läst att det skulle fungera. Det kan jag nu berätta för er att det inte gör. Jag hade också läst att trämask inte är köld- eller värmehärdiga. Eftersom jag bor närmre Italien än Norrland fanns det inte på kartan att jag kunde bli av med trämasken den kalla vägen. Nej, in med matbordet i en bastu i cirka tre timmar och jag lovar er att ni inte längre kan kalla er för sambo med herr trämask.



Såhär ser hålen under bordskivan ut.


Nu i efterhand tycker jag det är lite charmigt med de små hålen.





ÖLFLASKORNA FRÅN FÖRR



Öl är inte direkt min favoritdryck. Däremot är gamla ölflaskor mina favoritflaskor. Pappa frågade mig för ett tag sedan om jag ville ha gamla ölflaskor och det ville jag ju såklart. Jag visste inte riktigt vad jag skulle ha dem till men efter att ha sett hur Colorelle dukar sitt bord vet jag.




Jag tror att färgerna på flaskorna, eller ljusstakarna, kommer att bli perfekta
tillsammans med mitt matbord




BLOMMOR I LOPPISKOPPAR



Något som man hittar väldigt billigt på alla loppisar är porslin i alla dess former. Jag köpte en hel del kaffekoppar, tallrikar och skålar i somras för nästan inga pengar alls. Man behöver inte alltid använda saker till det som de egentligen är menade för, som exempelvis kaffekoppar. Jag har planterat pärlhyacinter i en av kaffekopparna som jag köpte på loppis och i en stor tekopp som också köptes i somras har jag planterat  en vit liten blomma som jag faktiskt inte vet vad den heter. Detta är för mig ett lite kul sätt att få ha framme fina saker som brukar stå långt in i skåpen. 
















RSS 2.0
bloglovin

© Anna & Frida (gammalsomny.blogg.se)